'Wees loyaal en koop vooral nu lokaal'


<p>Ruud Steggerda en Benita van Wegen roepen de inwoners van Zoetermeer op om aankopen en bestedingen zoveel mogelijk lokaal te doen.&nbsp;</p>

Ruud Steggerda en Benita van Wegen roepen de inwoners van Zoetermeer op om aankopen en bestedingen zoveel mogelijk lokaal te doen. 

(Foto: )

'Wees loyaal en koop vooral nu lokaal'

Met de feestdagen voor de deur geven we weer massaal cadeautjes weg om onze waardering naar elkaar uit te spreken. Veel bedrijven hebben het door de huidige crisis behoorlijk zwaar. Benita van Wegen en Ruud Steggerda; vertegenwoordigers van de RVOZ en Floravontuur Promotie Zoetermeer roepen iedereen dan ook op om zoveel mogelijk lokaal te besteden.

Zoetermeer - "De lokale economie is erg belangrijk voor een stad", stelt Benita van Wegen, in het dagelijks leven voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ en eigenaar van twee dierenspeciaalzaken in Zoetermeer en Den Haag. "Het zorgt niet alleen voor banen en werkgelegenheid, maar deze ondernemers betalen ook de feestverlichting en de komst van Sinterklaas of de Kerstman." Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer vult aan: "Veel evenementen die normaal gesproken georganiseerd worden, worden mede betaald met bijdragen van ondernemers uit de stad. Zij zijn ontzettend belangrijk voor de sfeer en gezelligheid in de stad." Dat veel ondernemers de laatste maanden onder druk staan is duidelijk. Maar u kunt ze helpen door ze op eenvoudige wijze een hart onder de riem te steken. "Doe uw aankopen dit jaar zoveel mogelijk lokaal", spreekt het duo vol passie. "Dan steun je niet alleen de lokale economie." Veel winkels hebben een eigen webshop zodat u ook vanuit uw luie stoel heel gemakkelijk uw aankopen kunt doen. Wacht daarmee niet tot het laatste moment, maar probeer uw aankopen zoveel mogelijk te spreiden. Ook als u naar de winkels toegaat kies dan momenten dat het wat rustiger is. Zo helpen we met elkaar de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Vooral de horeca heeft het met maandenlange sluiting erg zwaar. "Bestel ook eens een maaltijd bij de horeca of maak gebruik van de afhaalmogelijkheden", zeggen Steggerda en Van Wegen. "Ook hiermee steunt u de lokale economie. Als we allemaal ons steentje bijdragen, komen we samen ook deze crisis door."

Wees loyaal en koop lokaal. Zorg dat u tijdens het winkelen zoveel mogelijk afstand houdt en winkel zoveel mogelijk alleen. Stel uw aankopen niet uit tot het laatste moment en maak gebruik van de rustige momenten. Ook kunt u uw aankopen bij lokale ondernemers online doen en laten bezorgen.

Doe uw aankopen verstandig

'Veel winkels hebben een webshop'

Robbert Roos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden