Champions League Tafeltennis: de Boer Taverzo loot zwaarst denkbare poule in Champions League


<p>vlnr Coach Ruud van Graafeiland, Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset en teammanager Theo Levert - met vermelding van fotograaf Elsbeth Parmentier</p>

vlnr Coach Ruud van Graafeiland, Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset en teammanager Theo Levert - met vermelding van fotograaf Elsbeth Parmentier

(Foto: Elsbeth Parmentier)

Champions League Tafeltennis: de Boer Taverzo loot zwaarst denkbare poule in Champions League

Dinsdag 17 november vond de loting plaats voor de Champions League die aankomende maand zal worden gespeeld in het tafeltenniscomplex van Borussia Dusseldorf. Nederland heeft voor het eerst een mannenteam dat deelneemt aan de Europese Champions League en we moeten goed zoeken in de geschiedenisboeken of er deelnames zijn geweest in de Europacup I zoals het ooit werd genoemd.

Het team uit Zoetermeer - de Boer Taverzo - kan uitkijken naar wedstrijden tegen de absolute wereldtop. De kopman van de thuisploeg Timo Boll is nog altijd de nummer 10 op de wereldranglijst en ook Kristian Karlsson (wr 24), Omar Assar (wr 38) en Andrej Gacina (wr 50) staan in de top 50 op dit moment. Coach Ruud van Graafeiland mag zijn team dan ook voorbereiden op een zwaar toernooi. De Europese Tafeltennisbond schrapte alle uit- en thuiswedstrijden en werkt het hele evenement nu in toernooivorm af van 11 t/m 18 December aanstaande. Van Graafeiland daarover: “Laten we het erop houden dat we de hotelkamers in deze bubbel hebben geboekt tot en met het einde van de groepsfase. Alle spelers kijken enorm uit naar het spelen van wedstrijden maar beseffen ook dat Champions League en zeker de teams in deze poule normaal gesproken een maat te groot zijn. We gaan simpelweg alles geven en de huid zo duur mogelijk verkopen en dan zien we wel wat het resultaat daarvan is. We zijn in ieder geval blij dat er zo’n mooi centrum beschikbaar is waar deze 15 teams in een zo veilig mogelijke bubbel kunnen spelen.”

Taverzo bewaart overigens goede herinnering aan sommige potentiële tegenstanders, Omar Assar en Jiri Vrablik werden bijvoorbeeld al eens verslagen door spelers die destijds uitkwamen voor Taverzo (respectievelijk Borna Kovac en Martin Khatchanov).

In December zal de ploeg uit Zoetermeer afreizen naar Duitsland met Yannick Vostes (BEL), Gabrielius Camara (NED), Dorian Nicolle (FRA) en Trinko Keen (NED). Saillant detail om te melden is dat beide Nederlanders net iets meer dan 34 jaar in leeftijd verschillen. Keen werd onlangs 49 en Camara zal in December zijn 15e verjaardag vieren tijdens het evenement. Gabrielius Camara behoort tot de Europese top in zijn leeftijdsklasse op dit moment en Trinko Keen stond in zijn hoogtij dagen ooit nr 20 op de wereldranglijst. Ook speelde hij voorheen voor Borussia Dusseldorf, waar een Nederlandse topper van weleer, Danny Heister als (speler) Coach ook nog de nodige Nederlandse inbreng geeft aan deze Champions League.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden