Foto:
Aangeboden door Slotenmaker 365

Steeds meer mensen bewapend tegen inbrekers

Tijdens de eerste coronagolf was vrijwel heel Nederland thuis. Het aantal inbraken nam daardoor logischerwijs drastisch af. Naarmate Nederland weer op pad ging namen de inbraken weer toe, maar een gegeven dat meer opvalt is het feit dat 1 op de 6 is bewapend tegen inbrekers.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stuk hout, honkbalknuppel of een hockeystick, maar ook een bijl, een keukenmes of pepperspray behoren soms tot het arsenaal. Desondanks zijn de meeste mensen ‘’bewapend’’ met extra sloten op de deur, een waakhond of camera’s, maar het aantal mensen met wapens neemt flink toe.. De meeste mensen die voor zwaarder geschut gaan zijn meestal eerder slachtoffer geworden van een inbraak. Het vertrouwen in andere mensen is geschaad en men is bang dat er binnen korte tijd opnieuw iemand binnen probeert te dringen.

Ondanks het feit dat een wapen een inbreker af kan schrikken, is het uiteraard niet verstandig om voor eigen rechter te gaan spelen, het kan gevaarlijk zijn aangezien de inbreker niet gepakt wil worden en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Bovendien heeft vrijwel iedere inbreker zelf ook iets bij zich om binnen te komen wat als wapen kan dienen. Verder kan zelf de aanval zoeken leiden tot een strafzaak. De beste manier is toch om een goed slot op de deur te zetten van bijvoorbeeld Slotenmaker 365, of een camera op te hangen en direct 112 te bellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden