Stadsgidsen trots met rondleidingsset


<p>Edward ten Hooven de co&ouml;rdinator van Gilde Stadsgidsen Zoetermeer, is super blij met de &euro; 5.000,- van de ING. &nbsp;Foto: Gilde Stadgidsen Z&#39;meer</p>

Edward ten Hooven de coördinator van Gilde Stadsgidsen Zoetermeer, is super blij met de € 5.000,- van de ING.  Foto: Gilde Stadgidsen Z'meer

(Foto: )

Stadsgidsen trots met rondleidingsset

Al aan het begin van 2020 hadden de mensen van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen het op hun verlanglijstje staan. Met name voor de boottochten en koetstochten die zij naast de fiets-en wandeltochten organiseren: een goede 'headset' ofwel een geluidsinstallatie. Na de succesvolle stemactie Help Nederland Vooruit, een jaarlijks initiatief van de ING bank, kreeg het Gilde Stadsgidsen bijzonder veel stemmen en wonnen zij de hoofdprijs van € 5.000,- .

Zoetermeer - Edward ten Hooven de coördinator van Gilde Stadsgidsen is nog altijd even trots en enthousiast als die zaterdagmiddag 22 maart rond de klok van 15.00 uur, toen de uitslag binnenkwam, per post, van de ING actie 'Help Nederland vooruit'. "We zijn op de eerste plaats geëindigd, want wij kregen maar liefst 404 stemmen, waar wij ontzettend dankbaar voor zijn. De bedoeling van ING was, dat wij naar het regiokantoor van ING in Delft zouden komen om aldaar te horen wie de winnaar was geworden. Door het wereldwijde coronavirus kon deze happening niet doorgaan en ING liet weten dat zij de uitslag per post zou mededelen."
Het lijkt een vooruitziende blik te zijn geweest om financiële ondersteuning voor een geluidsinstallatie aan te vragen. Juist in de anderhalve-meter-maatschappij is de kostbare maar inmiddels aangeschafte rondleidingsset een must. Hiermee kan de gids zich goed verstaanbaar maken en kunnen juist de wandelaars voor de gegidste wandelingen die ieder een eigen ontvanger krijgen tijdens een wandeling zonder infectiegevaar onderweg luisteren naar de uitleg van de gids! Edward: "Helaas is het seizoen nu afgelopen. Straks in het nieuwe jaar trekken we er graag weer op uit met groepjes geïnteresseerden. Zoetermeer was ook vroeger al een mooie plek en dat verhaal vertellen we graag!" Met het geschonken geld van de ING is een set met 25 ontvanger en twee zenders gekocht. Het zijn een soort kleine walky talkies. Doordat er twee zenders beschikbaar zijn kunnen er ook twee kleinere groepen tegelijkertijd op pad. Edward ten Hooven: "Bedankt voor uw stem!"

De 12 Stadsgidsen zijn allemaal erg blij mee met deze nieuwe 'tool'. En Zoetermeer en dus Nederland wordt ermee vooruit geholpen.
Het is immers super belangrijk om de lokale geschiedenis te blijven vertellen. Zeker in New Town Zoetermeer. Wil je deze enthousiaste groep mensen met hart voor hun stad volgen? Surf dan naar: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen/ Ook op Facebook is Gilde Stadsgidsen Zoetermeer te vinden.

Gilde Stadsgidsen online

In de 1,5 m - maatschappij is rondleiden een stuk lastiger

Simone Langeveld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden