<p>Anita van der Voort op de voorgrond bereidt met een medewerker de lunch in het Forumcafé. Foto Kees van Rongen</p>

Anita van der Voort op de voorgrond bereidt met een medewerker de lunch in het Forumcafé. Foto Kees van Rongen

(Foto: Kees van Rongen)

Bibliotheek komt naar ouderen toe

Directeur Joke Mos van bibliotheek Zoetermeer speelde al langere tijd met de gedachte om oudere leden van de bibliotheek tegemoet te komen bij het lenen van boeken. Door de coronacrisis aarzelden veel leden om nog naar de bibliotheek te gaan. Toen onlangs bovendien de coronamaatregel werd afgekondigd om de bibliotheek te sluiten, kwam zij tot een ludieke actie.

Zoetermeer - Het was Anita van der Voort van het Forumcafé, die de directeur het juiste zetje gaf. De enthousiaste medewerkster kwam op het lumineuze idee van een lunchpakket met een boek bezorgen. Ze had ook nog een pakkende titel: LeesVOER on Tour. "Het gaat om leden van de bibliotheek van circa 70 jaar en ouder. Vorige week dinsdag begonnen we. De mensen moesten wel even wennen, want we hadden precies twee ouderen, die wel een verrassingslunch en verrassingsboek bezorgd wilden krijgen. Maar deze week hebben zich al dertig ouderen gemeld. Het pakket bestaat uit een boek naar keuze: thriller, detective, romantiek, streekroman of historische roman. Wij maken in de keuken van het Forum café een lekkere lunch. Dat is een luxe belegd broodje met een gezonde vitaminerijke jus d'orange of appelsap. En natuurlijk iets lekkers toe, maar dat blijft een verrassing.” Anita heeft maar liefst 18 vriendelijke vrijwilligers, die het lunchpakket en het boek bij de mensen thuis brengen. "De meeste vrijwilligers gaan op de fiets. We hebben leden in heel Zoetermeer verspreid over alle wijken. Behalve dat we de ouderen een plezier doen, staan ook die vrijwilligers te popelen om iets voor een ander te doen in deze moeilijke tijd. Het LeesVOER on Tourpakket wordt op dinsdag, woensdag en donderdag bezorgd bij de mensen tussen 11.30 en 13.00 uur. Dinsdag gaat het om een luxe bruine boerenbol met oude kaas, rucola en honing met mosterd dressing. Woensdag krijgen de mensen een Italiaanse bol met achterham en rucola en op donderdag een zachte bol met eiersalade en tomaat. Het LeesVOER on Tour pakket kost € 4,95.

LeesVOER on Tour pakket kunnen oudere leden vanaf circa 70 jaar bestellen dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur op nummer: 06-144.235.85 of mailen naar: forumcafe@bibliotheek-zoetermeer.nl. Het gekozen boek wordt ook weer door de vrijwilliger opgehaald in overleg met u. De kosten van € 4,95 worden automatisch verrekend op de bibliotheekpas.

Bestellen lunchpakket en boekgenre

Vrijwilligers bezorgen pakket op fiets

Kees van Rongen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden