Lions en Leo's met supermarktmanager Leo van der Meer bij de Albert Heijn. Foto: Fred Roland
Lions en Leo's met supermarktmanager Leo van der Meer bij de Albert Heijn. Foto: Fred Roland (Foto: Redlinefotografieq)

120 kratten voor de Voedselbank

Een groot succes, dat is de actie Lions Club Soetermare en Leo Club Zoetermeer geworden. Bij Albert Heijn Meerzicht werden afgelopen weekend maar liefst 120 kratten producten ingezameld. En dat is een prachtig resultaat.

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - Leo van der Meer, manager van Albert Heijn Meerzicht, is enorm blij over de actie. “Ik vind de vrijgevigheid van onze klanten echt top”, zegt hij. “Het is erg mooi dat de klanten zich zo massaal hebben ingezet voor de minder bedeelden in de wijk. De actie is wat mij betreft dan ook zeker voor herhaling vatbaar.”

Van der Meer kreeg van de klanten veel lovende reacties. “Ze vonden het erg goed dat dit werd gedaan en waren blij om hun steentje bij te dragen. Ook de samenwerking met de Lions was erg fijn”, zegt hij.

Ook Sofie van der Linden van Lionsclub Soetermare is razend enthousiast over de actie. “Ik kreeg gelijk al een super enthousiast telefoontje van de Voedselbank. 120 kratten is echt heel veel en dat had de Voedselbank niet verwacht. De chauffeurs moesten zelfs twee keer rijden”, vertelt ze. “Ik ben ook erg blij met de medewerking van Albert Heijn. Enerzijds omdat we de actie daar konden houden maar ook het aparte schap met de producten was heel fijn en werd door klanten zeer gewaardeerd. Het ging zo hard op vrijdag dat Leo van der Meer en zijn medewerkers zich in het zweet werkten om alles bij te vullen.”

Ook de Lions en de Leo’s kregen geweldige reacties van klanten. “Een meneer vertelde dat hij als kind het ook altijd arm had en afhankelijk was van hulp van anderen. Hij vond het geweldig dat hij nu zelf iets voor anderen kon doen”, vertelt Van der Linden. “We zijn blij met elke donatie klein of groot maar zeer verrast toen er een mevrouw met een kar vol producten kwam. We kregen van de mensen terug dat ze het heel fijn vonden dat we deze actie voeren.”

Over het vervolg kan Sofie van der Linden bij het ter perse gaan van deze krant nog niets zeggen. “We hebben deze week een digitale vergadering met onze club dan gaan we praten over vervolgacties. Maar het is in ieder geval goed bevallen”, zegt ze.

Lionsclub Soetermare is de damesclub van de Lions. Aan deze actie deden ook vier jongeren van Leo Club Zoetermeer mee. Kijk voor foto’s op de Facebook Lions Soetermare.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden