René van Kooten is ambassadeur voor Magisch Zoetermeer. Foto: PR
René van Kooten is ambassadeur voor Magisch Zoetermeer. Foto: PR (Foto: )

Eenzaamheid actueler dan ooit

Het kerstdorp van Magisch Zoetermeer gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. En ook uitjes voor ouderen moeten helaas worden geschrapt. Volgens iniatiefnemer Mark Merckens is echter actueler dan ooit om naar elkaar om te kijken dus daarom gaat de Stichting zich vooral inzetten om eenzame ouderen een verrassing te bezorgen.

Zoetermeer - "We hadden mooie plannen voor dit jaar met een leuk Magisch Dorp op de Markt en diverse activiteiten voor ouderen in het theater en in de horeca. Maar dit gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Als stichting willen we ons wel hard maken om de eenzaamheid terug te dringen", zegt Mark Merckens. "Want zeker in deze coronatijd is de eenzaamheid onder ouderen echt wel toegenomen." De Stichting wil ouderen bezoeken en hen te verrassen met een leuke attentie. "Dit moet uiteraard heel voorzichtig gebeuren en natuurlijk volledig coronaproof", legt Mark Merckens uit. "We zijn aan het kijken wat we op een veilige manier allemaal wel kunnen doen maar te denken valt aan een kerststukje, lunch of een optreden op afstand."

Magisch Zoetermeer heeft naast een nieuw bestuur en ook een ambassadeur in de persoon van Zoetermeerder René van Kooten. "We zijn heel blij dat “onze” René van Kooten zich heeft aangesloten bij onze actie Een tegen eenzaamheid. René draagt ons initiatief een warm hart toe en wil graag zijn steentje bijdragen. Zelf zegt hij hierover: "Eenzaamheid is de afgelopen maanden voor veel mensen een invoelbaar thema geworden maar voor veel ouderen al jaren een groot probleem. Nu met de feestdagen voor de deur is dit onderwerp nog actueler en relevanter dan ooit. Ik hoop dat iedereen deze acties en elkaar steunt, en als het niet fysiek mag, kan het met een kaartje, een appje, een telefoontje, een boodschap."

Van 12 december tot en met 24 december 2020 is het mogelijk om te doneren en kan het winkelend publiek via de lokale detailhandel voor € 5.- een magische kerstbal aanschaffen. Deze donaties zullen gebruikt worden om wensen van ouderen te vervullen. Zowel de donateurs als de kopers van de kerstballen hebben de mogelijkheid om op het bijbehorende wenskaartje een wens vast te leggen voor een eenzame oudere die zij kennen. Deze wenskaartjes kunnen op diverse locaties in Zoetermeer ingeleverd worden in een inleverbox. Haalbare wensen worden vervuld, vastgelegd en via lokale media gecommuniceerd naar de inwoners van Zoetermeer. De opbrengsten van de donaties en de verkoop van de kerstballen komen ten goede aan het vervullen van de wensen. Hoe meer donaties en hoe meer kerstballen er worden verkocht des te meer wensen vervuld kunnen worden. Ook ouderen worden nog gezocht. Bent u of kent u iemand die niet zo gauw achter de geraniums vandaan komt? Neem dan contact op via magischzoetermeer.nl. Op deze website en via het Streekblad wordt u op de hoogte gehouden van het nieuws over de activiteiten van Magisch Zoetermeer.

Hélène Ouwerkerk

René van Kooten is ambassadeur van de Stichting

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden