<p>Michel Bezuijen.</p>

Michel Bezuijen.

(Foto: )

Illegaal feest in bedrijfspand

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest beëindigd in een bedrijfspand aan het Bredewater. Honderden feestgangers waren aanwezig.

Zoetermeer - Gezien de grote groep feestgangers heeft de politie die maar met vier man ter plaatse kwam, zo snel mogelijk het feest beëindigd. De feestgangers hebben geen boete gekregen maar de gemeente Zoetermeer onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er maatregelen tegen de organisatie en de eigenaar van het pand kunnen worden genomen.

De inval van de politie was het resultaat van een melding van omwonenden. Grote feesten zijn vanwege de coronamaatregelen niet is toegestaan.

Burgemeester Michel Bezuijen heeft geen goed woord over voor het feest. "Ik vind het onbestaanbaar dat in deze tijd zo'n feest wordt gehouden. Ik ben er heel boos over", zegt hij. "Ik begrijp dat de politie niet tegen alle feestgangers kon optreden maar dat geldt niet voor de organisatoren en de eigenaar van het pand. In overleg met de juridische afdeling en het OM gaan we kijken welke stappen mogelijk zijn want duidelijk is dat we stevig op gaan treden."

Zoetermeer is niet de enige gemeente waar het dit weekend misging met een illegaal feest. Michel Bezuijen noemt het een 'kat en muisspel'. "Punt is dat je een dergelijk feest niet in een uur organiseert dus we gaan zeker met de politie kijken hoe we een dergelijk feest in de toekomst kunnen voorkomen. Dat geldt ook voor jongerencampagnes die we houden. We moeten jongeren ook overtuigen van de maatregelen. Jongeren bedienen zich van andere kanalen en en worden door andere mensen beïnvloed." Zo is de gemeente bezig met campagnes via scholen, buurtwerk, OV en social media. Waarnemend burgemeester Lokker heeft deze zomer nog met jongeren gesproken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden