Foto:

Beschildering van een schuurmuurtje jn Buytenwegh

Zoetermeer - De redactie kreeg van buurtbewoner Van Hoof een foto toegestuurd van een muur aan de Van Randwijkhove. Daarop is onlangs de tekst 'Een volk dat voor tirannie zwicht' aangebracht.

"De aangebrachte tekst roept vragen op: past dit in de tijd van complottheorieen?", aldus Van Hooff. Hij doet navraag bij de wijkagent en wat blijkt de gemeente heeft de schildering zelfs gesubsidieerd. "Het betreft een tekst van de dichter Van Randwijk zelf."

De redactie heeft om tekst en uitleg bij de gemeente gevraagd. Immers de dichtregel is niet correct geciteerd. De correcte regel is 'een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht'. Deze tekst staat ook op het monument in het Amsterdamse Westerpark met naamsvermelding van de dichter. Een woordvoerder laat weten dat de schildering tijdens Burendag is aangebracht door kinderen uit de wijk en een kunstenaar. Er zijn meer muren beschilderd. Voor de schilderingen is een subsidie van 600 euro gegeven uit het budget Wijk aan zet. "We weten niet waarom de tekst niet exact is overgenomen en waarom de ondertekening onderbreekt", laat een woordvoerder weten. "Ook kunnen we ons voorstellen dat deze tekst in deze tijd voor meerdere uitleg vatbaar is. Er wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden