<p>Janouk: &ldquo;Ik kan mensen alleen maar oproepen om mee te doen. Het is voor een goed doel.&rdquo; F: RM</p>

Janouk: “Ik kan mensen alleen maar oproepen om mee te doen. Het is voor een goed doel.” F: RM

(Foto: )

Online evenement voor goed doel

De Zoetermeerse Janouk Boot moet voor haar studie Communicatie aan de Hogeschool Leiden een evenement voor een goed doel organiseren. Maar hoe doe je dat in coronatijd? Samen met zes medestudenten bedacht ze een online benefiet voor MIVA, een organisatie die zich inzet voor mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zaterdagavond 31 oktober is de live uitzending.

Zoetermeer - Elk jaar steunt Hogeschool Leiden stichting MIVA in haar missie om mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te ondersteunen met vervoers- en communicatiemiddelen. Lokale mensen gebruiken deze middelen weer voor onderwijs, gezondheidszorg en mensenrechten. “Dit jaar zetten we ons in voor het project Gather Friends For Ambulance van MIVA”, vertelt Janouk. “Met het project zamelen we geld in voor de aankoop van een ambulance voor vluchtelingenkampen aan de grens van Bangladesch. In die kampen bevinden zo’n miljoen Rohingya vluchtelingen uit het land Myanmar en er is een dringend tekort aan ambulances.”

Het benefiet moet voor Janouks opleiding aan verschillende eisen voldoen. Zo moet het minstens twee uur duren en minstens zeventig mensen trekken. Normaal al best een opgave, maar in coronatijd helemaal.

“Volgens de RIVM-richtlijnen mogen niet meer dan dertig mensen in een ruimte bij elkaar komen, daarom houden we het evenement online via Zoom”, vertelt Janouk. “Mensen kunnen voor € 5,- een kaartje kopen. Daarmee krijgen ze toegang tot het online evenement dat zaterdag 31 oktober om 19.30 uur begint. We maken er een gevarieerde uitzending van met muziek, bingo, een pub quiz en een webinar. We sluiten af met de Lama’s. Er zijn diverse prijzen te winnen.”

Deze prijzen zijn ter beschikking gesteld door verschillende sponsors. Janouk: “We zijn bedrijven langs gegaan met de vraag ons te steunen. Veel bedrijven gaven aan op dit moment vanwege corona niets ter beschikking te kunnen stellen. Gelukkig is het toch gelukt een aantal leuke prijzen te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een kaas- of Etospakket of flessen wijn. Dat maakt het extra leuk om mee te doen.”

Tot nu toe hebben zich ongeveer vijftig mensen ingeschreven voor het evenement. Een flink aantal, maar nog niet de beoogde zeventig. “Ik kan mensen alleen maar oproepen om een kaartje te kopen, te komen kijken en aan de activiteiten mee te doen”, zegt Janouk. “Het is voor een goed doel. Al het geld gaat rechtstreeks naar MIVA. Bovendien is het gewoon gezellig om met vrienden of familie mee te doen.”

Aanmelden voor het evenement? Stuur een mail naar friendsevents2020@gmail.com met naam, adres, aantal kaarten en apparaten. Het project is ook te steunen via de crowdfundactie op www.geef.nl/nl/actie/helpt-u-anwar-aan-een-ambulance/donateurs.

Renate Mamber

"Er zijn diverse prijzen te winnen"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden