Foto:

Expositie Tilly Oberink in Verzorgingstehuis Vivaldi

Zoetermeer - Tot 1 februari 2021 is er een bijzondere expositie in het verpleeg -en zorghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

Tilly Oberink exposeert in de vitrine in de hal van het tehuis met gebrande tekeningen op hout.

Tilly werd een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct. Voor haar herstel kwam zij in aanraking met Activisie, een instituut met dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking en die nog zelfstandig kunnen functioneren. Tijdens de revalidatie ging zij aan de slag met het houtbranden. Dit is het tekenen van objecten met een speciale pen op geprepareerd hout. Zij was al actief met schilderen, beeldhouwen en mozaïek maar het houtbranden opende voor haar nieuwe mogelijkheden. Bij haar wandelingen in het bos bemerkte zij, dat een stuk hout haar kon inspireren voor het maken van een tekening. Als zich dat bij haar voordoet, dan neemt ze het mee en vervolgens zaagt en bewerkt zij het tot het geschikt is om haar idee verder met de houtbrandpen uit te werken. De Kunstcommissie van het tehuis vond het tegen de achtergrond van wat Tilly is overkomen een aardige gedachte om aan dit werk van Tilly in de vitrine in de hal van Vivaldi bijzondere aandacht te besteden.

In het tehuis zijn ook schilderijen van Tilly te bewonderen in de polikliniek van het Gouden Hart in het zelfde tehuis.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geinterresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Tilly zijn de houttekeningn te koop. Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voor handen. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079 7122122.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden