<p>Vertegenwoordigster van de uitgeverij van Mohlin & Nystr&ouml;m neemt de bronzen vleermuis in ontvangst.&nbsp;</p>

Vertegenwoordigster van de uitgeverij van Mohlin & Nyström neemt de bronzen vleermuis in ontvangst. 

(Foto: Photography: Richard Jetten.)

Thriller “Het laatste leven” wint de MAX Bronzen Vleermuis 2020

Zoetermeer - Voor het eerst was er dit jaar ter gelegenheid van het Nederlands Thrillerfestival ook een Bronzen Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste debuutthriller. Deze werd gewonnen door het duo Mohlin & Nyström uit Zweden. Zondag 25 oktober was de bekendmaking en via een speciale videoverbinding waren beide auteurs er getuige van dat hun boek tot winnaar van deze nieuwe debuutprijs werd uitgeroepen. 

De trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 500,-- werden overhandigd door Omroep MAX directeur Jan Slagter aan een vertegenwoordigster van hun Nederlandse uitgever Harper Collins. 

Voor deze debuutprijs kwamen in totaal 38 voordrachten binnen, maar door de Covid-19 uitbraak werd menige planning helaas ook ontwricht, zodat de jury uiteindelijk met 33 voorgedragen debuutthrillers uit binnen- en buitenland aan de slag kon. Ook hiervan kwamen er 15 op de longlist en uiteindelijk 6 op de shortlist terecht. 

Naast “Het laatste leven” waren dat “De Rus” van Hans Faber, “Onmacht” van Yvonne Doorduyn, “Perfecte resten” van Helen Fields, “Stilleven” van Marieke Damen en “Winterland” van Kim Faber & Janni Pedersen. 

De 10-koppige jury onder leiding van juryvoorzitter Cees van Rhienen schreef eensgezind vol lof over het winnende boek, maar had geen gemakkelijke taak, gezien het hoge niveau van alle genomineerde debuutthrillers en de kleine onderlinge verschillen.

Het juryrapport zal zo spoedig mogelijk op de website van het Nederlands Thrillerfestival worden geplaatst en is daarnaast opvraagbaar bij het secretariaat. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden