Foto: Esther Lammers-Pille

Kinderen en jongeren uit Zoetermeer zetten zich in voor War Child

Zoetermeer -
Wat hebben War Child, Kern Kinderopvang en Buurtwerk gemeen? Ze zetten zich beiden in voor kinderen en jongeren. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen gaat op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challenge van start. 

Meet & greet met NL topscorer Miedema

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen en jongeren van Kern Kinderopvang en Buurtwerk, samen met de kinderen en jongeren op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Deelnemers bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers of jongerenwerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle deelnemers zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt iedereen op weg’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De locatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal! 

De Wondere Wereld 

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. Kern Kinderopvang en Buurtwerk helpen kinderen en jongeren zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen en jongeren vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen en jongeren staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.” 

Over Kern Kinderopvang

Kern Kinderopvang biedt veilige, vertrouwde en inspirerende opvang voor kinderen in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar. Kern Kinderopvang hecht veel waarde aan een hoge kwaliteit en heeft een vooruitstrevende pedagogische visie. De aandacht gaat uit naar een evenwichtige ontwikkeling van het individuele kind. Hierdoor vinden kinderen makkelijker een eigen plaats in de samenleving waardoor zij ook later in hun leven beter functioneren.

Over Buurtwerk
 Buurtwerk is actief in regio Zuid-Holland, Noord-Holland, en Utrecht binnen het sociaal domein en biedt integrale dienstverlening voor volwassenenwerk, jeugd- en jongerenwerk. Buurtwerk staat voor een wijk- en buurtgerichte aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Ons uitgangspunt is tweeledig; bijdragen aan het welzijn van bewoners én aan de sociale kwaliteit van buurten. Waar bewoners samenwerken, samenleven en gezamenlijk vormgeven aan de kansen en mogelijkheden in hun omgeving. We vragen naar talenten en we benutten de mogelijkheden van bewoners, ondernemers en de omgeving. Zo dragen we bij aan de veerkrachtige buurt, waarin het goed opgroeien is en iedereen participeert op zijn of haar manier.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat en verbindt kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire werkzaamheden worden uit handen genomen. Hierdoor kunnen wij onze aandacht richten op de ontwikkeling van de kinderen en jongeren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden