Fietsverlichtingsactie

Benthuizen - Op zaterdag 31 oktober wordt de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden. Op die dag kunnen fietsers bij tientallen rijwielhandelaren in onze regio hun verlichting gratis laten controleren, en zo nodig laten repareren.
De dagen worden korter, en steeds vaker heb je ‘s ochtends of ‘s avonds je licht nodig op de fiets. Dan is het van belang dat die het ook doet.  Om daarvoor te zorgen organiseren de Fietsersbond en gemeenten in de regio Holland Rijnland, in samenwerking met de rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie.
Op zaterdag 31 oktober kunnen fietsers bij tientallen rijwielhandelaren terecht om hun verlichting gratis te laten controleren. Als reparatie nodig is, hoeft alleen voor het materiaal betaald te worden - geen arbeidsloon dus. In de week na de actiedag, van 2 t/m 7 november, geven de deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale kosten (materiaal + arbeidsloon) voor reparatie van de verlichting. Een van de deelnemende rijwielhandelaren is Profile Hans Janssen in Benthuizen.
Ook in deze coronatijd kun je nog prima fietsen. Het is van belang dat je dat veilig kunt doen. Met je licht aan kun je eerder gezien worden door het andere verkeer, en kunnen ongelukken worden voorkomen. Ook niet onbelangrijk: de BOA’s en de politie voeren in het winterseizoen gerichte controles uit op het voeren van fietsverlichting. De boete voor fietsen zonder licht bedraagt EUR 55,-.
Meer informatie: www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden