Tijdens de herdenking in 2018 werden de namen op stukken stof geschreven. Die wapperden in de wind.
Tijdens de herdenking in 2018 werden de namen op stukken stof geschreven. Die wapperden in de wind. (Foto: )

Jaarlijkse herdenking overledenen

Nog een keer de naam noemen van een overledene. Dat is een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse herdenking van overledenen. Dit keer is de herdenking vanwege de coronamaatregelen niet bij de Watertoren maar kan men het via een livestream volgen.

Zoetermeer - Op zondag 1 november 2020 vindt in Zoetermeer deze herdenking plaats. De herdenking, die voor de zesde keer wordt georganiseerd door De Pelgrim Zoetermeer in samenwerking met de uitvaartondernemers Karen Paternotte en Iwan van Dongen, staat dit jaar mede in het teken van de gevolgen van het coronavirus. Burgemeester Michel Bezuijen woont de herdenking bij en zal in zijn toespraak stiltaan bij de impact van de coronapandemie. Inwoners kunnen de naam van hun dierbare overleden partner, vriend of familielid inzenden voor de herdenking.

Tijdens de herdenking worden alle namen van overledenen uitgesproken. "Niet alleen van overledenen door corona, ook van mensen die anderzijds dit jaar of langer geleden ons zijn ontvallen", licht Gerda Griffioen van De Pelgrim toe. "Nabestaanden kunnen de naam voor de herdenking uiterlijk 30 oktober aan ons doorgeven via info@depelgrimzoetermeer.nl of 06-24975092.”

Corona


Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking dit jaar niet bij de Watertoren plaats, maar in het uitvaartcentrum Van Dongen in Zoetermeer.Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om bij de herdenking aanwezig te zijn. U kunt de herdenking rechtstreeks volgen via een livestream op https://vduz.nl/livestream/. Naast het noemen van de namen, zal burgemeester Michel Bezuijen een toespraak houden. Tijdens de herdenking worden er gedichten voorgelezen en luisteren zangeres Femke Bussman en pianist Jeroen van Smeede de bijeenkomst muzikaal op. Meer informatie over de herdenking is te vinden op www.depelgrimzoetermeer.nl.

Aandacht voor elkaar

De coronapandemie heeft nog altijd grote gevolgen op de samenleving en daar staat de burgemeester bij stil. Burgemeester Michel Bezuijen: “Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk het is om, weliswaar op afstand, samen te komen en verhalen te delen. De aandacht voor verdriet, teleurstellingen en onzekerheden door corona zijn ontzettend belangrijk om met elkaar te delen. Aandacht voor elkaar helpt ons door deze moeilijke periode heen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden