Het interieur van het nieuwe zwembad
Het interieur van het nieuwe zwembad (Foto: )

Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

Het definitief ontwerp voor het nieuwe zwembad in het van Tuyllpark is af. Met het nieuwe zwembad zijn er straks meer mogelijkheden voor inwoners en verenigingen in Zoetermeer om te kunnen zwemmen.

Zoetermeer - “Verenigingen zijn de ruggengraat van onze samenleving. Een moderne accommodatie helpt om de verenigingen sterker te maken”, zegt wethouder Ingeborg Ter Laak van Sport en verenigingen,

Voor het ontwerp van het nieuwe zwembad liet architectenbureau VenhoevenCS zich inspireren door de ‘Onsen': het traditionele Japanse badhuis. "Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens warme zomerdagen (+25 °C) kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend.

Recreatieve zwemmers kunnen straks terecht in een modern recreatiebad met glijbanen en andere speelvoorzieningen. Ook komt er een wedstrijdbad met 8 banen en een doelgroepenbad met een beweegbare bodem.
Nu het definitief ontwerp af is, wordt de bouw van het zwembad aanbesteed. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021 en het nieuwe zwembad moet in de zomer van 2022 opengaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden