Geld
Geld (Foto: S. Bout)

PvdA blij met nieuwe aanpak schuldsanering

Een proef in Den Haag waarbij inwoners met grote schulden in één keer een regeling treffen met grote schuldeisers is geslaagd en wordt binnenkort bij tientallen gemeenten ingevoerd. Daarnaast hebben diverse gemeenten en organisaties deze week het pact “Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland” ondertekend, waarbij succesvolle lokale schuldenaanpakken over heel Nederland uitgerold worden. De PvdA Zoetermeer vindt deze verschillende initiatieven zeer zinvol en is heel erg blij dat de gemeente Zoetermeer aan dit initiatief meedoet.

Raadslid Susanne Bout: “Bij het ‘collectief schuldregelen’ zoals in Den Haag is gedaan, maken gemeente en schuldeisers vooraf afspraken over de afhandeling van openstaande schulden. Dit leidt tot veel efficiëntere aanpak van schulden, waarbij de schuldeisers en hulpvragers veel eerder weten waar ze aan toe zijn. Alle betrokkenen hebben daar baat bij.”

De PvdA heeft in het verleden al eerder gepleit voor de overname van schulden. Daarom wilde de PvdA hierover vandaag vragen stellen aan de wethouder. De PvdA hoopte dat Zoetermeer zich zou aansluiten bij deze initiatieven. Bout: “De wethouder was ons gelukkig voor en heeft zich al aangesloten. Wethouder Van Driel gaat als eerste aan de slag met de methode ‘Nederlandse Schulphulproute’. En daarmee heeft de gemeente Zoetermeer nieuwe mogelijkheden om de aanpak van schulden efficiënt en effectief uit te voeren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden