<p>Richard Reas presenteert spontaan in snel aangetrokken lederhose: aufschnitt (Duitse vleeswaren). Foto Kees van Rongen</p>

Richard Reas presenteert spontaan in snel aangetrokken lederhose: aufschnitt (Duitse vleeswaren). Foto Kees van Rongen

(Foto: kees van Rongen)

Duitse weken bij slager en bakker

Typisch Duitse producten en Duitse vlaggen zorgen voor het jaarlijkse oktoberfeest in de Vers Passage van het winkelcentrum Rokkeveen. Puur Reas en Jongerius Bakker pakken uit en laten de Duitse weken niet ongemerkt voorbijgaan.

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - Richard Reas trok begin deze week voor de fotograaf spontaan zijn lederhose aan over zijn spijkerbroek en belooft, dat vrijdag en zaterdag de medewerkers achter de toonbank van Puur Reas keurslager in de juiste outfit de klanten verwelkomen, dus de dames in dirndl jurkjes en de mannen in lederhosen. “De Duitse weken in Rokkeveen zijn altijd een feestje,” vult Daphne Jongerius in haar bakkerij aan. “Wel zorgen de coronaperikelen, dat alles wat ingetogener moet. We hadden weer heel graag groots uitgepakt compleet met bierpompen, maar dat zit er dit jaar niet in,” zegt Richard Reas. “Maar we presenteren wel bijzondere producten, waarvan de mensen zullen genieten.” Het familiebedrijf, slagers van vader op zoon, heeft altijd een andere verse maaltijd in de aanbieding. “De ene dag zijn het oma’s sudderlapjes volgens het recept van mijn oma, dan een lekkere goulash met Zoetermeers rundvlees of nasi Reas. De vitrine ligt vol met een uitgebreid assortiment verse maaltijden en gegrilde vleesspecialiteiten. Tot en met zaterdag 24 oktober zijn er ook typisch Duitse producten.” In de winkel zien we aanbiedingen van kartoffelsalat, originele Duitse vleeswaren: aufschnitt, schwarzwalder schinken, geschnetzeltes (kalfsreepjes) sauerkraut met pekelspek, schnitzels en dan zijn er ook nog diverse broodjes met bratwurst, schweinefleisch en soep. Jongerius Bakker wil niet achterblijven. Het familiebedrijf bestaat het komend jaar: 120 jaar. “Nu hebben we ook heerlijke Duitse producten,” meldt Daphne Jongerius. “Apfelstrüdel bijvoorbeeld, lekker bij de koffie of thee. Brezel, een typisch Duits broodproduct, hartige krakeling met zeezout eroverheen. Zo uit het knuisje te eten als onderdeel van lunch of tussendoortje. In het weekend bakken we Berliner Bollen gevuld met jam of chocoladepasta.”

“Het winkelende publiek willen we blij maken met onze versproducten,” stellen beide ondernemers. “Mensen, die geregeld naar Duitsland op vakantie zijn geweest, zullen ongetwijfeld de kenmerkende Duitse producten willen proeven.” Daphne Jongerius en Richard Reas houden in winkelcentrum Rokkeveen de Duitse weken in ere.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden