<p>Ilona de Lange toont haar boeken Miljonairskind met fraaie illustraties van Micky Dirkzwager. Foto Kees van Rongen</p>

Ilona de Lange toont haar boeken Miljonairskind met fraaie illustraties van Micky Dirkzwager. Foto Kees van Rongen

(

Foto: Kees van Rongen

)

Kinderen genieten van boek van Ilona: Miljonairskind

Op de bank kijkt familie De Lange naar Miljoenenjacht. Moeder Ilona met haar man en twee kinderen mijmeren: ‘Als wij nou eens de jackpot winnen. Wat zouden we doen. Vakantie, dure auto, ander huis? Maar dan krijgen we ook te maken met mensen, die iets van je willen. Misschien worden we wel bedreigd’. Het idee voor het boek: Miljonairskind was geboren.

Zoetermeer - De Zoetermeerse Ilona de Lange (39) had als kind al een droom: schrijfster worden. Maar een huis en kinderen weerhield haar ervan om daadwerkelijk een boek te schrijven. Ik werd communicatieadviseur bij de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). “Door mijn beroep ben ik constant bezig teksten van anderen aan te passen. Dat deed ik ook als ik zelf een verhaal wilde schrijven. Zo kwam er geen verhaal, maar bleef ik steken op enkele zinnen. Drie jaar geleden deed ik mee aan een schrijfwedstrijd korte trillerverhalen en won.” Daarna volgde de schrijfwedstrijd National Novel Writing Month. “Binnen een maand moest het manuscript van 50.000 woorden klaar zijn. Dagelijks moest ik pagina's maken. Ik besloot niet langer te tutten. Ik had geen tijd mijn tekst na te kijken. Sindsdien corrigeer ik de tekst pas als het manuscript klaar is. ”Uiteindelijk besloot Ilona voor een kinderboek te kiezen. Het is een welkome afwisseling met mijn baan als communicatieadviseur. “De discussie met het hele gezin over het winnen van een grote prijs bracht mij op het idee van Miljonairskind. Mijn kinderen weten haarfijn aan te geven, hoe een tekst moet worden aangepast. Bovendien vonden zij, dat een boek met afbeeldingen aantrekkelijker is om te lezen.” Haar eerste manuscript werd door uitgeverij Leopold enthousiast ontvangen. De uitgever bracht haar in contact met Micky Dirkzwager, die voor de omslag zorgde en de tekst met fraaie illustraties omlijstte. Miljonairskind verscheen in september 2019 en is inmiddels aan de vierde druk toe. Onlangs kwam haar tweede boek uit. Een op zichzelf staand vervolg: Miljonairskind, een geheime verdieping. Hoofdpersoon Zilver woont met ouders, zusje en beste vriend Lennon in een ondergrondse villa, compleet met achtbaan, kartbaan en escape room. Niemand mag van het bestaan van het onderhuis weten. Ilona schreef het boek voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Ik besloot niet langer te tutten

Kees van rongen

Droom verfilming Miljonairskind

Het tweede boek van Ilona de Lange: Miljonairskind, een geheime verdieping, ligt nu in de boekhandel (€ 14,99). Haar derde boek 'Help! Een klas zonder meester' verschijnt in januari. Haar volgende droom: "Verfilming van haar Home Alone-achtige boek Miljonairskind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden