<p>Mocht er groen licht voor komen dan duurt het nog zeker 2 tot 3 jaar voor deze fietsklim in het Buytenpark staat.&nbsp;</p>

Mocht er groen licht voor komen dan duurt het nog zeker 2 tot 3 jaar voor deze fietsklim in het Buytenpark staat. 

(Foto: )

Fietsklim Zoetermeer naast piste Snowworld stap dichterbij

Een fietspad naast de piste van Snowworld in Zoetermeer. Eén die zich kan meten met de beroemdste klimmen van ons land. Het is de droom van drie wielerfanaten en het lijkt er steeds meer op dat die ook uitkomt. Er is voldoende geld om het ontwerp uit te werken en volgens de drie initiatiefnemers ziet de gemeente Zoetermeer het plan wel zitten.

Zoetermeer - Het burgerinitiatief is de droom van wielerfanaten Arjen Koene uit Wateringen, Voorburger Ruud Stemerdink en Steven Hauwaerts uit Haarlem. “Polders zijn mooi hoor, maar toch kijken we weleens jaloers naar mensen die de Utrechtse Heuvelrug, de Posbank of het Limburgse Heuvelland als achtertuin hebben. Wat zou het gaaf zijn als je ook in Zuid-Holland serieus omhoog kan. Niet tot brug-, duin- of viaducthoogte, maar écht hoog”, meent het drietal.

De verlengde piste van Snowworld in Zoetermeer is volgens de drie de ideale plek om hun droom van een echte fietsklim in Zuid-Holland te realiseren. De piste ligt centraal in de Randstad. Er staat al een hoog bouwwerk, hier kan de fietsklim naast komen. En bovenaan de piste is een uitkijkterras. Hier kan je na de klim op 70 meter hoogte op adem komen.

Bijna twee jaar zijn de initiatiefnemers al bezig met hun plan. Verenigd in Stichting Fietsklim Zoetermeer zijn Koene, Stemerdink en Hauwaerts op zoek gegaan naar geld en partners. Inmiddels is voldoende hulp om te beginnen aan het ontwerp van de constructie. Er is niet alleen steun van bedrijven, maar ook van fanatieke racefietsers. Toch zal het nog wel enige tijd duren voor er gebouwd kan worden. Bij een project van deze omvang duurt het, nadat het ontwerp klaar is, twee tot drie jaar voordat het gerealiseerd kan worden. De realisatie van het plan is een stapje dichterbij. Onlangs sprak het stadsbestuur van Zoetermeer zich positief uit over het fietspad naar 70 meter hoogte in het Buytenpark. De klim past volgens de gemeente goed bij een stad als Zoetermeer en het zet de stad op de kaart als plek om sportief te fietsen. Wel vindt het college dat er goed rekening moet worden gehouden met de natuur in het park en de inpassing in het landschap. Uiteraard moet de klim ook veilig zijn. Daarnaast wil het college dat er in de omgeving voldoende draagvlak is voor het fietspad. Stichting Fietsklim Zoetermeer heeft al vanaf het eerste begin contact met betrokkenen, waaronder omwonenden, over het plan. Verschillende bedrijven hebben zich als partner bij het plan aangesloten, ook particulieren kunnen het plan steunen. www.fietsklimzoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden