<p>De coronateststraat aan de Denemarkenlaan.</p>

De coronateststraat aan de Denemarkenlaan.

(Foto: Fred Roland)

Besmettingen zitten in de lift

Met 357 nieuwe coronabesmettingen en drie ziekenhuisopnames zit Zoetermeer nog steeds in de lift van stijgende coronabesmettingen. Burgemeester Michel Bezuijen maakt zich zorgen. "Zoetermeer behoort tot een van de grootste stijgers in de regio en dat is een pijnlijke constatering."

Zoetermeer - Ook in het ziekenhuis ziet Michel Bezuijen de gevolgen van de stijgende aantallen. "Inmiddels is 40 procent van de reguliere zorg afgeschaald", zegt hij. Een verklaring van deze stijgende lijn in Zoetermeer heeft de burgemeester niet. "Het bewijst wel dat het essentieel is dat we ons aan de regels houden", zegt hij.

Bezuijen roept Zoetermeerders op om zich vooral aan de maatregelen te houden. "Ga niet het randje van de regels opzoeken. Als je een verjaardag hebt, vier het niet. We moeten de discipline hebben om vol te houden", benadrukt de burgemeester.

Volgens Bezuijen was de laatste tijd zichtbaar dat mensen minder strikt met de regels omgingen. "Je ziet bijvoorbeeld in winkelcentra dat mensen tegen de pijlen in lopen." Omdat de burgemeester ook inziet hoe zwaar de maatregelen zijn, heeft hij een filmpje opgenomen om ondernemers en inwoners een hart onder de riem te steken. Bekijk het filmpje op de Facebookpagina van het Streekblad.

Wethouder Jan Iedema, economie, noemt de gedeeltelijke lock down een dreun voor de economie en vooral voor de zelfstandige ondernemers, entertainmentbranche, horeca en reisbranche. "We zien dat de bedrijven zich ontzettend goed aan de regels houden en dan is het extra zuur. We waren in overleg om winterterrassen te realiseren. Ondanks de lock down blijven we hier wel mee bezig", zegt Iedema.

"Ook blijft de gemeente coulant in gevallen waar zij de huurbaas zijn." Overigens ziet Iedema vooralsnog geen faillissementen in de stad. "Maar deze cijfers worden pas later duidelijk", zegt hij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden