Foto:

35+-mannen gezocht

Zoetermeer - Ben je ouder dan 35 en wil je af en toe lekker een potje voetballen of trainen met en tegen leeftijdsgenoten?
Er zijn bij FC Zoetermeer mogelijkheden om 45+ of 35+ in competitieverband te spelen.


Op dit ogenblik hebben we bij FC Zoetermeer één 35+ team, één 45+team en één 7x7 damesteam. Het 35/45+ voetbal, waarbij 7x7 wordt gespeeld, is een aanvulling op de 11x11 competities. Spelers met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen/kunnen spelen, oud-spelers en ouders van jeugdspelers die nog graag een potje voetballen op een recreatieve manier. Juist voor deze groepen heeft de KNVB het 7x7 35/45+ voetbal ontwikkeld, zodat ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid hebben om hun favoriete sport te beoefenen.


Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.
Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast.
Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprak. Ook slidings behoren niet meer tot het spel.
De competitie bestaat uit 4 speelrondes in het najaar en 4 in het voorjaar. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams duurt een wedstrijd 1 x 20 minuten (uitgangspunt is dat elk team 60 minuten speeltijd heeft).

De 7x7 competitie wordt op vrijdagavond gespeeld.
Op de vrijdagen waarop geen competitiewedstrijden zijn ingepland
organiseren we regelmatig onderlinge wedstrijdjes.

Heb je interesse of wil je een keer op vrijdagavond op proef meedoen?
Kijk op de website www.fczoetermeer.nl of mail naar seniorencommissie@fczoetermeer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden