De coronateststraat aan de Denemarkenlaan.
De coronateststraat aan de Denemarkenlaan. (Foto: Fred Roland)

Testen op de Denemarkenlaan

Aan de Denemarkenlaan is afgelopen maandag de coronateststraat geopend. Op de eerste dag lieten al 600 mensen zich testen. De teststraat kan 800 tot 900 mensen per dag testen.

Zoetermeer - Wethouder Ingeborg Ter Laak is erg blij dat er nu ook een teststraat in Zoetermeer is. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich ook in Zoetermeer kunnen laten testen zodat ze niet hoeven te reizen naar een teststraat buiten Zoetermeer", zegt de wethouder. "Het is ook fijn dat we een grote teststraat hebben met een grote capaciteit."

En dat testen is hard nodig want ook in Zoetermeer lopen de besmettingen op. "Ik heb cijfers tot 4 oktober en de afgelopen week is het aantal besmettingen in Zoetermeer met 24% gestegen. We zitten nu boven de 1000 positieve testen en 14 overlijdensgevallen in Zoetermeer. Dat gaat dus heel hard", aldus Ter Laak.

"De stijging van de gevallen betekent ook dat het LangeLand ziekenhuis weer een COVID-afdeling heeft geopend. Hier worden mensen met COVID verpleegd. Dit heeft ook gevolgen voor de overige zorg. Van de OK-programma's gaat 80% door en 20% van de operaties zijn afgeschaald. Erg vervelend wat we waren nog bezig om de wachtlijst van het voorjaar weg te werken", aldus Ter Laak. "Spoed en semi-spoed operaties gaan uiteraard wel door."

De wethouder wil ook aandacht voor de verpleeghuizen. "In het voorjaar zijn de verpleeghuizen gesloten. Dat wil ik strikt voorkomen daarom hebben we strenge maatregelen voor wat betreft desinfectie en mondkapjes. Ik wil mensen benadrukken om zich aan de regels te houden", aldus Ter Laak. "Datzelfde geldt overigens overal. Hou je aan de regels, hou afstand en was je handen. Dat is het enige wat helpt als we hier uit willen komen. Ik kan het niet genoeg benadrukken."

De coronateststraat aan de Denemarkenlaan is niet alleen met de auto maar ook lopend of met de fiets of met scootmobiel te bereiken. Het is overigens niet de bedoeling om zonder afspraak naar de teststraat te komen. Wie verschijnselen heeft en zich wil laten testen kan bellen naar 0800-1201 of online via coronatest.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden