Reggy Laatsch in de nieuwe Gymworld sporthal
Reggy Laatsch in de nieuwe Gymworld sporthal (Foto: )

"Gymworld is een lot uit de loterij"

Voor Reggy Laatsch (32), eigenaar van Parkour Disciplines, ging een ultieme wens in vervulling, toen zijn sportbedrijf, dat raakvlakken heeft met fitness, gehuisvest kon worden in Gymworld. Reggy licht toe hoe hij in aanraking is gekomen met Free Running.

Zoetermeer - “Vanaf 2008 heb ik in samenwerking met Pro Patria indoor lessen Free Running kunnen starten. Dat is ook de reden dat ik hier terecht ben gekomen. Pro Patria wilde al heel lang een nieuwe hal hebben. Ik trok vanaf het begin op met Pro Patria. Dus eigenlijk ook dankzij Pro Patria zit ik hier", opent Reggie Laatsch het gesprek. “Er zijn door dit onderkomen voor mij alleen maar voordelen. In 2016 kon ik een gym openen in Benthuizen en dat was in een aardappelloods. Een unieke locatie waar ik voor het eerst mijn eigen gym had. En nu in Gymworld wordt het steeds een stukje professioneler. Geld is echter niet de drijfveer, maar de sporters tevreden stellen met wat ze met hun lichaam kunnen doen. Ik ben hier nu een maandje bezig en heb hier in Zoetermeer tussen de 90 en 100 leden. Er werken bij mij heel veel vrijwilligers en enkele zzp–ers die ik inhuur voor een workshop.”

Het begin

“Ik doe aan free running sinds mijn 18e en na een tijd bezig te zijn geweest op straat, kwamen mensen langs die ook meer van deze sport wilden weten. Eigenlijk is free running een sport wat je als kind zijnde deed. Dus klimmen en klauteren, alleen dan onderbouwd en wel steeds de lat hoger leggen. Door een video op internet kwam ik in aanraking met Free Running. Ik was zo gepassioneerd bezig dat ik andere mensen, die hiervoor open stonden, dit plezier wilde gunnen. Er ontstond een kleine club waaraan ik toen nog gratis les gaf. Al snel merkte ik dat ik het super leuk vond en er meer mee wilde doen. Ik heb in 2010 de sportopleiding gedaan en statte ik een eenmanszaak en mij heb laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik wilde er echt iets van maken, ook omdat ik zie dat de mensen er plezier in hebben.Mijn hobby werd steeds meer mijn werk."

"Ouderen zeggen vaak; ik ben te oud of ik ben niet flexibel genoeg. Kijk kinderen doen gemakkelijk salto's, dat zie ik volwassenen ook niet zo snel doen. Free Running voor volwassenen kan heel goed. Wij, de ingehuurde zzp -ers en vrijwilligers, kunnen heel goed volwassenen trainen. Free Running voor volwassenen is voornamelijk je lichaam kennen, wat kan ik nu wel, wat kan ik nu niet", aldus eigenaar Reggy Laatsch. Meer info: www.parkourdisciplines.com.

Jong en oud

"Ik trok vanaf het begin op met Pro Pratia"

Nico Mos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden