<p>Heleen Janse (links) en Sarah Pronk tonen enkele boeken, waaruit fragmenten worden voorgelezen. Foto Kees van Rongen</p>

Heleen Janse (links) en Sarah Pronk tonen enkele boeken, waaruit fragmenten worden voorgelezen. Foto Kees van Rongen

(

Foto: Kees van Rongen

)

Griezelmiddag voor kids in museum

Sarah Pronk van bibliotheek Zoetermeer is een rasverteller. Zij luistert de Griezelmiddag voor kids op tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Museum de Voorde in Zoetermeer. Om het extra spannend voor de kinderen te maken verkleedt zij zich als heks.

Zoetermeer - “Trek je griezeligste verkleedkleding aan”, roept zij de kinderen op. “Voorgaande jaren lukte dat in ieder geval wel. Kinderen vinden dat leuk. De een komt als spook, een ander als heks of ze hebben zich laten schminken. Hoe dan ook kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom. Zij kunnen zich verzekeren van een plekje in de grote ruimte van het museum, als zij zich van tevoren aanmelden bij de balie van het museum. De ingang van het museum is op het Stadhuisplein, de voormalige ingang van het stadhuis. Kinderen betalen 2 euro voor materiaal en limonade. Ouders kunnen in het museum de nieuwste tentoonstelling bekijken voor € 3,50.” Behalve dat spannende fragmenten uit boeken worden voorgelezen gaan de kinderen ook knutselen. “Ze kunnen spookslijm maken, dat tevens als reinigende zeep werkt en mondkapjes.” De Griezelmiddag is woensdag 28 oktober 14.00 tot 15.30 uur en is een samenwerking van bibliotheek met Museum de Voorde. In de commissiezaal van het Forum wordt zondag 1 november als afsluiting van het Thrillerfestival een Talkshow gehouden. Laurens de Groot gaat in gesprek met schrijfster van thrillers en historische romans Simone van der Vlugt. Hierbij kunnen 25 mensen aanwezig zijn. Aanvang 15.00 uur, leden betalen € 10,50, en anderen € 13,50. Kaarten zijn online verkrijgbaar via Thrillerfestival, ook gratis tickets om de Talkshow online te volgen. Simone's werk is meermalen bekroond met diverse prijzen. Zij schreef meer dan 40 boeken en werd onlangs koninklijk onderscheiden. Zij viert dit jaar haar 25-jarig schrijversjubileum. “Bovendien is zij met vijf andere schrijvers genomineerd voor de Max Gouden Vleermuis 2020. De Gouden Vleermuis wordt sinds 2013 toegekend aan een belangrijke binnenlandse of buitenlandse auteur,” vertelt Heleen Janse. “De andere genomineerden zijn: de Belgische auteur Toni Coppers, de Duitse auteur Sebastian Fitzek en de Nederlandse auteurs: Corine Hartman, Loes den Hollander en Jacob Vis. Directeur van Omroep Max Jan Slagter reikt de Gouden Vleermuis aan de winnaar uit in het Stadstheater op zondag 25 oktober tijdens het Boekenfestival met uitsluitend genodigden. Wel wordt alles op film vastgelegd, zodat dit kan worden teruggezien. De Boekenmarkt is dit jaar online te bekijken. Schrijvers, die anders op de Boekenmarkt aanwezig zouden zijn, presenteren zich online via Thrillerfestival. Jan Slagter reikt ook de Max Bronzen Vleermuis uit voor de beste Debuutthriller. Laurens de Groot maakt de winnaar van de Kids Gouden Vleermuis bekend van de Scholieren Schrijfwedstrijd.

Kees van Rongen

Boekenmarkt alleen online te bekijken

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden