Mondkapjes

En draagt u ze ook al? De veelbesproken mondkapjes. Tot voorheen zag ik maar af en toe iemand met een mondkapje lopen maar sinds het kabinet een dringend advies heeft gedaan om toch vooral in binnenruimtes er een op te zetten, kan je er bijna niet meer omheen. En dat is misschien maar goed ook. Wethouder Ingeborg ter Laak vertelt elders in deze krant dat het aantal besmettingen met 24% is gestegen. Tsja dat is best wel veel. Nou hoor ik critici zeggen dat het aantal besmettingen in april misschien ook wel zo hoog was maar dat we het niet wisten omdat we toen niet werden getest. Ook hoor ik critici zeggen dat mondkapjes niet helpen om de besmetting tegen te gaan. Dat is misschien wel zo maar noem me een meeloper. Ik doe toch maar braaf dat mondkapje op.

Ik ben overigens verrast door de grote creativiteit die er rond de mondkapjes is ontstaan. Je ziet veel witte en zwarte kapjes maar ook veel kapjes met bloemetjes en printjes. Ook moet ik erg lachen om de humoristische mondkapjes zoals die met hele grote lippen of een kapje met de tekst 'Als je dit kan lezen sta je te dichtbij'. En dan de kunstenaars. Vijf kunstenaar van Terra Art Projects hebben mondkapjes ontworpen. Heel creatief. Neem die van Verolique Jacobs die zich, hoe toepasselijk, liet inspireren door het thema lucht of Leo van der Meer die kleimaskers heeft gekozen als inspiratie. Op de site van Terra Art Projects kunt u stemmen op uw favoriete exemplaar.

Er is echter ook één grote 'maar' aan de mondkapjes. Nogmaals dan heb ik het niet over het nut en noodzaak ervan. Maar over 'wat doen we ermee als we het weg willen gooien?'. Ik zou zeggen, neem het mee naar huis en gooi het in de afvalbak. Helaas zie ik toch steeds vaker mondkapjes op straat en in de parken slingeren. Dat is toch wel een erg negatief bij-effect. Dus doe de natuur en vooral de dieren die in de koordjes verstrikt kunnen raken een lol en gooi het even in de afvalbak. Intussen Stay safe.

FF Zoeterdoor met Hélène

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden