Foto:

De Sekszusjes van YouTube naar het theater

Zoetermeer - Seks is leuk, maar ook wel spannend. Er is een hoop te vertellen en te bevragen over dit onderwerp. De zussen Krista en Marcelle Arriëns delen hun vragen, onzekerheden en ervaringen op het gebied van seks in hun YouTubeprogramma De Sekszusjes. Dit theaterseizoen maken de zusjes een overstap van YouTube naar het theater. Dat is spannend, maar vooral heel leuk. Een avond vol herkenbaarheid, (plaatsvervangende) schaamte, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak. In een zelf geknutseld decor, met schurende liedjes, live-kleianimaties en sketches met een absurd-humoristisch randje. 

De Sekszusjes werden in één klap beroemd toen hun online programma in het voorjaar van 2019 op het YouTubekanaal van NPO 3 verscheen. De zussen zijn goudeerlijk in hun programma, niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen hun trouwe volgers. Ze hebben de afspraak om de onderwerpen die in de uitzending ter sprake komen, niet van tevoren te bespreken. De oprechtheid zorgt voor de openheid en dat creëert bewustzijn. En dat is de missie van de meiden. Krista: “We wilden het meest eerlijke programma over seks ooit maken. Dat hebben we zelf gemist, dat er eerlijk over seks wordt gepraat. Seks was abstract, maar wat wél expliciet was, waren de stoere praatjes van jongens uit de klas. Er was daardoor geen referentie voor de gevoelskant of onhandige kant van seks en dat dat ook bestaat.” 

Ongelikt is het eerste theaterprogramma van De Sekszusjes. Een voorstelling voor iedereen die het gesprek over seks en intimiteit niet altijd durft te voeren, voor wie échte seks-eerlijkheid wil horen of voor wie gewoon fan is van de liedjes en creativiteit van de zussen. Het publiek hoeft in de zaal niet te reageren op de zussen. Marcelle: “Het is wel fantastisch dat je directe reacties krijgt. Hierdoor kun je aanvoelen waar de behoefte ligt van de zaal.”

Za 17 okt 2020
19:00 & 21:00 uur | prijs: €19,50
www.stadstheater.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden