Vergunningen tegen het licht

De vergunningen die in de versoepeling zijn afgegeven worden nu opnieuw bekeken. Dit geldt ook voor het Historisch Festival dat dit weekend gaat plaatsvinden. De gemeente gaat met de organisatie om de tafel zitten om te kijken hoe de aangescherpte veiligheidsmaatregelen kunnen worden gewaarborgd.

Zoetermeer - Dit laat burgemeester Lokker weten. "Alle evenementen worden opnieuw bekeken. Afgelopen weekend kon de drukbezochte Teckeldag in de Dorpsstraat wel doorgaan omdat de nieuwe noodmaatregel nog niet van kracht was gegaan", aldus Lokker.

De burgemeester ziet wel dat in Zoetermeer de maatregelen soms wat minder nauw worden genomen. De gemeente heeft het beleid om niet direct met boetes te strooien als de coronamaatregelen niet worden nageleefd. "Je ziet mensen er slordig mee omgaan. We hebben een terughoudend beleid als het gaat om boetes want dat helpt niet. Onze handhavers wijzen op een vriendelijke manier mensen op de regels", zegt Lokker. "Ik vind het belangrijk dat de horeca en winkeliers op een goede manier hun geld kunnen verdienen. Dan moet je er niet op inhakken. Onze ervaring is dat mensen er alle begrip voor hebben als je ze bijvoorbeeld op de 1,5 meter wijst."

Geen goed woord heeft Lokker over voor de actie van een aantal artiesten die onder de hashtag #ikdoenietmeermee het overheidsbeleid veroordelen. "De maatregelen zijn geen onzin. Ik word erg boos over de discussie van een aantal BN-ers die wat minder bekend zijn omdat ze niet meer in beeld zijn. Het liefst stuur ik ze naar een onbewoond eiland waar ze met elkaar de regels aan hun laars kunnen lappen onder een zelfgekozen president want er zijn ook politici die daar prima bij passen", aldus Lokker. Overigens liet de Zoetermeerse musicalartiest René van Kooten op zijn instagram een tegengeluid horen. "#ikdoegewoonnogmee plaatste Van Kooten, waarvoor hij veel positieve reacties kreeg.

Ook in Zoetermeer stijgt het aantal coronapatiënten. Bij het ter perse gaan van deze krant was het aantal 244.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden