<p>Musicus Kees Vermeulen verzorgt het zangcadeau voor mensen, die een opkikkertje kunnen gebruiken.</p>

Musicus Kees Vermeulen verzorgt het zangcadeau voor mensen, die een opkikkertje kunnen gebruiken.

(Foto: Foto Piëzo)

Een gratis Zangcadeau in de strijd tegen de eenzaamheid

Gitarist en zanger Kees Vermeulen verzorgt het Zangcadeau in de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober. Op een plek in de tuin, in de carport of waar de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd, zingt hij de lievelingsmuziek voor mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Het Zangcadeau is gratis.

Zoetermeer - Daarbij denkt hij onder meer aan mensen, die eenzaam zijn, net uit het ziekenhuis zijn ontslagen, hun echtgenoot hebben verloren, zijn opgelicht, hun verjaardagsfeestje of huwelijksjubileum niet kunnen vieren door de corona. Milou van Loenen, sociaal cultureel werker bij Stichting Piëzo, heeft Kees Vermeulen gevraagd het Zangcadeau te verzorgen. Voor het Zangcadeau werkt Piëzo samen met het vrijwilligersplatform Zoetermeer voor Elkaar. “Kees Vermeulen trad al geregeld op in verzorgingshuizen tot groot plezier van de bewoners. Het coronavirus gooide roet in het eten. De verzorgingshuizen gingen op slot. Hij wil graag iets doen voor mensen, die wel een vrolijke noot kunnen gebruiken. Inmiddels heeft hij opgetreden in de buurttuin De Zoete Aarde, dat via YouTube kon worden bekeken. Ook een echtpaar, dat 50 jaar was getrouwd, werd voor hun woning met zijn muziek verrast. Er zijn vast meer mensen, die een Zangcadeau verdienen.” Het leven van de 76-jarige Kees Vermeulen staat bol van de muziek. “In de jaren zestig speelde ik in een eigen band. Ik stond zelfs in het voorprogramma van de Golden Earring. Maar musicus werd niet mijn beroep. Later ging ik wel in de Nicolaaskerk en in de Morgenster zingen. Totdat ik vaker in verzorgingshuizen een programma mocht verzorgen. Ik heb een uitgebreid repertoire. De liedjes, die mijn moeder in de keuken zong, heb ik me eigen gemaakt. Muziek uit de jaren 30, 40, 50, 60, Nederlands, Frans, Duits, je kunt het zo gek niet noemen of ik zing het en begeleid mezelf op gitaar. Het liefst onversterkt, maar is de ruimte te groot dan met een versterkte gitaar. Sinds de coronacrisis heb ik in Zoetermeer zeker al 40 keer ergens opgetreden. Piëzo geeft mij de naam en het adres. Ik stuur de mensen een lijst met zo’n 20 nummers, waaruit zij er één uitkiezen. Uiteindelijk weet ik dan wel wat hun smaak is en speel ik 6 tot 8 nummers. Een klein uurtje breng ik hun lievelingsmuziek ten gehore.” Kees Vermeulen is vrijwilliger bij de Stichting Piëzo.

Kennis sessie muziek

In PiëzoCentrum Buytenwegh, Cesar Franckrode, verzorgt Kees Vermeulen ook ‘kennis sessies’, waarbij hij vertelt over muziek uit de jaren 30, 40 en 50. Kent u iemand die een Zangcadeau verdient, bel of mail Milou van Loenen 06-11715238, e-mail: milou@stichtingpiezo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden