<p>Remco Koers. Foto: Annelize van der Helm,</p>

Remco Koers. Foto: Annelize van der Helm,

(Foto: Annelize van der Helm)

Expositie Remco Koers

Zoetermeer - Met het project ‘Cultuur #opKoers’ brengt de Zoetermeerse fotograaf Remco Koers de cultuur in

coronatijd op indrukwekkende wijze in beeld. In zijn nieuwste fotoserie, die t/m 24 september te zien is bij Terra Art Projects, spelen de bijzondere makers die onze stad rijk is de hoofdrol.

De makers die werden geportretteerd zijn actief binnen diverse disciplines, zoals de dans- en theaterwereld en de beeldende kunsten. “Veel mensen worden hard getroffen in deze tijd, zo ook de cultuurmakers”, aldus Koers. “Ik heb er veel mogen ontmoeten die het momenteel moeilijk hebben, en vond het bijzonder dat iedereen graag wilde meewerken.”

Passie en creativiteit

“Ook tijdens het fotograferen werd ik geraakt door hun verhalen. Zo vertelden Daphne en Ted dat ze beide net voor de corona-uitbraak hun banen hadden opgezegd, om als freelance-dansers aan de slag te gaan. Zoiets raakt je natuurlijk wel wanneer je het hoort. Gelukkig zag ik bij iedereen ook vooral passie, creativiteit en strijdlust om, ondanks alles, de rug recht te houden en door te gaan.”

“Het was bijzonder en eervol om te morgen werken aan een fotoproject over zo’n beladen onderwerp als de corona-pandemie. Ik hoop dat ik met mijn fotoserie over ‘onze’ cultuurmakers een bijdrage heb kunnen leveren aan de bewustwording over de gevolgen voor de sector en de noodzaak om hen steun te bieden. We mogen de bijdrage die zij leveren aan de maatschappij niet lichtzinnig opvatten!”

Remco Koers

Remco Koers is een freelance fotograaf uit Zoetermeer. Hij studeerde aan de fotoacademie en liep daarna stage bij NRC Handelsblad. Tegenwoordig is Remco aangesloten bij het ANP als persfotograaf en richt hij zich het liefst op sociaal-maatschappelijk thema’s.

De expositie ‘Cultuur #opKoers is t/m 24 september te bezoeken van (wo t/m zo 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer. Het project wordt ondersteund door Cultuurfonds Zoetermeer. Volg Remco Koers ook op Instagram: remco_koers_photography

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden