Foto: Helene H. Ouwerkerk - Koeleman

GroenLinks Zoetermeer maakt zich zorgen om zzp’ers

Zoetermeer - De coronacrisis treft zzp’ers hard. Veel inwoners raken voor kortere of langere tijd opdrachten kwijt en komen daardoor in de problemen. GroenLinks maakt zich zorgen over de impact die dit heeft op de ruim 3100 zelfstandigen die onze stad telt. De fractie heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld of de gemeente in staat is deze inwoners goed te helpen wanneer zij schuldhulpverlening nodig hebben. 

Verwacht wordt dat er door de coronacrisis een schuldengolf ontstaat onder zzp’ers. Het is daarbij belangrijk dat deze zelfstandigen terecht kunnen. Helaas blijkt dit in veel gemeenten niet goed geregeld te zijn. GroenLinks wil van het college weten hoe dit is geregeld in Zoetermeer en of er voldoende budget is om al deze mensen te helpen. Daarnaast zal er een groep ontstaan die nog nooit eerder te maken heeft gehad met schuldhulpverlening. Voor deze zelfstandigen is het belangrijk tijdig de weg naar de gemeente te kunnen vinden en de gemeente helder is in haar communicatie.

Als er niet tijdig wordt gehandeld of er onvoldoende middelen zijn om zelfstandigen te kunnen helpen, dan dreigen mensen voor langere tijd af te glijden. Commissielid Pauline Mulholland:’GroenLinks verwacht van het college dat er een maximale inspanning wordt gepleegd om zelfstandigen niet aan hun lot over te laten. Zeker in deze tijd.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden