Foto:

Kom gratis naar Klassiek Zoetermeer

Zoetermeer - Kom in september luisteren naar twee bijzondere initiatieven vanuit Klassiek Zoetermeer. Tijdens de CultuurZomer vond organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer ook deze editie weer een mooie samenwerking met Herberg Oude Kerk. Op 16 september kan iedereen genieten van een lunchpauzeconcert in de fraaie akoestiek van de Oude Kerk. Dinsdag 29 september is er ook ruimte voor verdieping tijdens de lezing ‘Klaviermuziek uit de Barok’. Beide onderdelen zijn vanuit Klassiek Zoetermeer gratis te bezoeken. 

Lunchconcert Beth & Flo

Op woensdag 16 september vindt er in de Herberg Oude Kerk een bijzonder en verrassend lunchconcert plaats van Beth & Flo. Deze dames, ook wel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn eigenzinnige pianistes die al een aantal jaar helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Ze hebben opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het Uitfestival in Den Haag. Ook het buitenland hebben ze al aangetikt: in New York en Sicilië hebben zij ook al bijzondere concerten mogen verzorgen. En nu komt Zoetermeer erbij in het rijtje! Het concert is gratis toegankelijk, maar reserveren is wel gewenst vanwege het maximum aantal bezoekers.

Lezing Klaviermuziek uit de Barok

Bezoek op dinsdag 29 september de lezing van Ronald de Jong met als titel ‘Klaviermuziek uit de Barok’. Bij de lezing zal Ronald klankvoorbeelden laten horen op beide kerkorgels en het klavecimbel. Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en weet er dus alles van. Bovendien kan hij erg boeiend vertellen en wil met veel plezier zijn kennis van de wereld van klassieke muziek delen. Hier is ook de toegang gratis, maar is reserveren wel noodzakelijk.

Erbij zijn?

Graag naar de lezing of naar het lunchconcert? Via www.cultuurzomer079.nl of via www.herbergoudekerk.nl kunnen er plaatsen gereserveerd worden. De hele maand september zit vol met nog meer leuke culturele activiteiten. Kijk voor de hele agenda op de website van de CultuurZomer.  

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden