<p>Wethouder Marc Rosier en de kinderen in gele hesjes en rechts Chantal Beeloo strooien deze schoolbrengweek met complimentjes! Foto: SL</p>

Wethouder Marc Rosier en de kinderen in gele hesjes en rechts Chantal Beeloo strooien deze schoolbrengweek met complimentjes! Foto: SL

(Foto: Simone Langeveld)

SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek

De Schoolbrengdag wordt al 17 jaar jaarlijks georganiseerd door SCHOOL op SEEF. Van een lokale actie groeide het uit in de gehele provincie Zuid-Holland. Vorig jaar deden er een recordaantal van 200 scholen mee aan de Schoolbrengdag. Maar dit jaar is er een hele week aandacht voor zowel de duurzaamheid als de veiligheid. Ook op basisschool De Baanbreker in Noordhove.

Door Simone Langeveld

Zoetermeer - Om 8 uur op een prachtige maandagmorgen in september staan bij alle toegangsplekken naar het schoolplein kinderen klaar met groene kaartjes. Op de kaartjes de tekst: ‘Bedankt dat jij lopend of fietsend naar school bent gekomen.’ “Wij geven de kaartjes aan de kinderen, niet aan de ouders”, aldus een van de jongens in geel hesje. “En als ze met de auto zijn gekomen, dan doen wij een duim omlaag.” Chantal Beeloo coördineert deze mooie actie op de Baanbreker. Ze is dit jaar leerkracht van groep 3. “Straks krijgen de leerlingen van groep 6 nog een informatief praatje van wethouder Verkeer en Verkeersveiligheid Marc Rosier en van Peter van der Tuin, de verkeersdeskundige vanuit de gemeente Zoetermeer. Vanmorgen en vrijdag aanstaande delen wij complimentjes uit.”
Wat is de meerwaarde van deze actie? Marc Rosier die zijn eigen kinderen vandaag lopend naar school brengt: “Ik merk het zelf dat het door de week, zeker met het gehaast om op tijd te komen, extra druk is op de wegen rondom de school wanneer ik met de auto breng. Mijn advies is dan ook breng je kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Je houdt meer rekening met elkaar.”
De Schoolbrengweek wordt gehouden in de derde week van het nieuwe schooljaar, van 14 tot en met 18 september. Dit is een goed moment om ouders en leerlingen te laten wennen aan het lopen en fietsen naar school.
Naast de positieve actie met de complimentkaartjes kunnen de kinderen meedoen aan een leuke challenge/wedstrijd met als prijs bioscoopkaarten en worden de flyers van SHOOL op SEEF: ‘Wij gaan weer naar school’ 5 veilige verkeerstips voor ouders, uitgedeeld.

Veel kinderen komen standaard lopend of fietsend nar school. Toch zijn er te vaak situaties waarin onterecht de auto wordt ingezet. Juf Chantal van De Baanbreker ziet genoeg goede voorbeelden. “Er zijn kinderen die zelfs dagelijks vanaf de Dunantstraat op de fiets komen. Ook ouders met hun jonge kinderen. Vandaag is het heel mooi weer, maar ook als het regent zijn zij op de fiets! Goed voor het milieu en gezond. Zorg wél dat het fietsen dan veilig gebeurt!” www.schoolopseef.nl/nieuws/ouder-tipkalender .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden