<p>Directeur Jerremey Schutte, adjunct Denise den Dulk en wethouder Jan Iedema openen het kindcentrum De Entree. Foto Kees van Rongen</p>

Directeur Jerremey Schutte, adjunct Denise den Dulk en wethouder Jan Iedema openen het kindcentrum De Entree. Foto Kees van Rongen

(

Foto:Kees van Rongen

)

Opening van kindcentrum De Entree

“Leren moet leuk zijn en er moet ruimte voor de talenten van de kinderen zijn,” zong directeur Jerremey Schutte gisteren bij de opening van het kindcentrum De Entree aan het Overwater in Meerzicht. Zo’n tweehonderd kinderen en driehonderd ouders woonden de opening bij.

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - In het kindcentrum De Entree zijn de Prinses Amaliaschool, Kern Kinderopvang en het Meerpunt (Centrum voor Jeugd en Gezin) ondergebracht. Het splinternieuwe gebouw bestaat uit twee lagen. Op de begane grond is het kinderdagverblijf, het speeltaalhuis, groep 1 tot en met 3 en een multifunctionele ruimte. Op de eerste verdieping zijn groep 4 tot en met 8 gevestigd. Er is een groot dakterras. Op de speelplaats degelijke speeltoestellen. “Jullie ouders hadden vroeger op het speelplein een zandbak met een betonnen rand, maar dit is veel mooier,” sprak onderwijswethouder Jan Iedema tegen de kinderen. De opening van het kindcentrum werd een vrolijke happening, waarbij duidelijk werd waar het hart van directeur Schutte lag: het theater. Twee steltlopers verwelkomden de kinderen, showman Jovel vermaakten de kinderen met goocheltrucs en directeur Schutte zong loepzuiver het openingslied. Adjunct locatiemanager Denise den Dulk liet weten, dat haar droom is uitgekomen: met kinderen werken om samen plezier te maken. Leerlingen lieten hun prachtige werkjes zien, die zij tijdens de zomervakantie hadden gemaakt. Leerkrachten met enkele kinderen gingen op zoek naar talent, andere leerlingen zongen het Tijgerlied en een leidster van het kinderdagverblijf las vanuit de koningsstoel de jongste kinderen voor. Wethouder Jan Iedema, Denise den Dulk en Jerremey Schutte knipten het lint door, waarmee met een knal kleurige slingers over de kinderen werden uitgestort. Schutte. “Zowel binnen de opvang als binnen het onderwijs bieden wij diverse ondersteuning. Of het nu gaat de woordenschat te stimuleren of juist een extra uitdaging voor kinderen met een voorsprong.” Locatiemanager van Kern Kinderopvang Annie Koch: “Een peuter wil de wereld ontdekken. Dat wordt gestimuleerd met het speeltaalhuis. Opvang en onderwijs komen samen in dit gebouw. De peuter went aan de nieuwe omgeving en leert omgaan met andere kinderen. Daardoor krijgt de peuter meer zelfvertrouwen. Spelenderwijs wordt het kind voorbereid op het onderwijs.”

Zowel voor het onderwijs als de kinderopvang beschikt elke groep over een eigen basisruimte. “Dit is de thuisbasis voor de kinderen. Hier krijgen de kinderen instructie, worden verhalen verteld en praten we met elkaar. Daarnaast delen zij met een aantal andere groepen een ruimte: het speelleerplein met onder meer een leeshoek en bouwhoek.” Het kindcentrum is open voor kinderopvang vanaf 7.00 tot 18.30 uur, buitenschoolse opvang van 7.00 tot 8.30 uur en 14.30 tot 18.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden