<p>Er is een uitgebreid programma in de Vredesweek.</p>

Er is een uitgebreid programma in de Vredesweek.

(Foto: )

Zoetermeer staat week stil bij vrede

Van 19 tot en met 27 september is het de Vredesweek. Ook Zoetermeer heeft hiervoor een programma samengesteld. Een overzicht.

zoetermeer - 23 september Verteltheater: de Vrede van Zoetermeer

In “De vrede van Zoetermeer” neemt Zoetermeerse acteur/verhalenverteller Laurens de Groot je mee naar onverwachte plekken en raadselachtige waarheden. Zijn eigen opa en oma maakten de oorlog nog mee, maar wat als je geboren bent in vrijheid? Laurens de Groot: “Ken je dan de waarde van de vrede? En wat is dat eigenlijk: vrede? Hoe ziet vrede er eigenlijk uit?” Aan de hand van verhalen, gedichten, anekdotes, feiten en misschien zelfs een lied, maakt Laurens de Groot de vrede inzichtelijk en persoonlijk. Met humor. “Want huilen kan altijd nog….”

In verband met de beperkingen omtrent het coronavirus is de voorstelling alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders worden verwezen naar een locatie voor een lekker kopje koffie en andere versnaperingen. Tickets van € 2 per kind zijn vanaf 7 september beschikbaar via de facebookpagina en de website van de Vredesweek Zoetermeer.

25 september Poëzie avond in het Forum

Op vrijdag 25 september staat het Forum Zoetermeer in het teken van de poëzie. Dit is hét evenement voor de deelnemers van de Vredesweek die poëzie schrijven of lezen of zelfs helemaal niet bezig zijn met poëzie, maar dit wel een keer zouden willen doen. Ook is het thema vrede een interessant thema om over te schrijven.

Stadsdichter Robbert Roos draagt weleens gedichten voor aan Zoetermeer. Robbert Roos is stadsdichter geworden nadat hem werd gevraagd een liefdesgedicht over Zoetermeer te schrijven. Onze Zoetermeerse Robbert Roos zal aanwezig zijn van 19:30 uur tot 21:00 uur.

In verband met Covid-19 is het niet mogelijk om meer dan 10 bezoekers te ontvangen. Ook is het van belang dat als u mee wilt doen, u uw plekje reserveert via de website van de vredesweek. Deelname voor dit evenement is gratis.

De hele week: Expositie Vluchten naar Vrede (Forum, de Voorde, Stadstheater), Pax for Peace College Tour (online) Zaterdag 19: Walk of Peace. Uitreiking HVB-prijs voor vredes-journalistiek. Zondag 20: Vredeszondag in Zoetermeerse kerken (online). Dinsdag 22: Drive-In Filmprogramma. Woensdag 23: Verteltheater in CKC. Vrijdag 25: Poëzie-workshop in het Forum. Ambassade in het Forum. Zondag 27: Interreligieuze Vredesviering (online). Voor alle updates: www.vredesweekzoetermeer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden