<p>Marije: “Misschien zijn er meer mensen die het idee willen ondersteunen.” Foto: RM</p>

Marije: “Misschien zijn er meer mensen die het idee willen ondersteunen.” Foto: RM

(

Foto: RM

)

Buurt wil graag hondenuitrenveld

Door Renate Mamber

Zoetermeer - Het Floriadepark in Rokkeveen heeft geen hondenuitrenveld, maar als het aan Marije Ronteltap, baasje van hond Bobby, ligt, dan komt het er snel. “Veel hondenbezitters vinden het fijn als hier een veldje is waar ze met gerust hart hun hond kunnen laten rennen. Ik heb al meer dan zestig handtekeningen van medestanders en ik hoop op meer. Als er genoeg draagvlak is, dan wil de gemeente het initiatief ondersteunen. Misschien kan het dan volgend jaar al worden gerealiseerd.”

Zoetermeer - Marije woont al meer dan twintig jaar in Rokkeveen en is al ruim acht jaar het baasje van Bobby. Dagelijks wandelt zij, net als veel andere hondenbezitters, door het Floriadepark. “Het is een leuk parkje, maar er is nergens een plek waar je je hond los kunt laten rennen. Er zijn zelfs plekken waar je met de hond helemaal niet mag komen. Je kunt wel naar de Balij of de Watertoren gaan, maar voor oudere mensen is dat net te ver weg,”

In het parkje is een veld dat grotendeels wordt omheind door een lage heg. Veel hondenbezitters van de wijk maken daar al gebruik van om met hun hond te spelen. Marije: “Dit zou een ideaal veldje zijn. Eigenlijk hoef je alleen maar twee hekjes te plaatsen, zodat de honden niet zomaar kunnen weglopen. Dan kunnen de baasjes gezellig met elkaar praten en kunnen de honden veilig vrij rennen zonder dat ze mensen zonder hond tot last zijn.”

Het liefst zou Marije er nog vier bankjes, een overkapping voor tijdens regen en een prullenbak bij hebben. “Ik zet hoog in, maar ik ben met alles blij.” Inmiddels hebben al ruim zestig mensen het initiatief ondersteund. Marije hoopt op nog meer. “Er zijn hier veel mensen met honden, dus ik denk dat er draagvlak voor is. Veel mensen die ik ken hebben al getekend, maar misschien zijn er nog meer mensen die het willen steunen. Bijvoorbeeld ook mensen zonder hond die het een leuk idee vinden.”

Wie het initiatief wil ondersteunen, kan een berichtje sturen naar mronteltap@gmail.com.

Marije wil met de steun van andere wijkbewoners een Wijk aan Zet subsidie aanvragen voor het realiseren van het veldje. Deze subsidie is speciaal bedoeld voor initiatieven van buurtbewoners die de buurt mooier, beter of veiliger maken. Dat kan het realiseren van een hondenuitrenveld zijn, maar ook voor bijvoorbeeld een buurtfeest of het opknappen van speelplekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden