Foto:

Maak samen een pop up kunstwerk tijdens Walk of Peace

Zoetermeer - Op zaterdag 19 september maken de deelnemers aan de ‘Walk of Peace’ samen met kunstenaars van Terra Art Projects een kunstwerk in de buitenlucht! ‘De Walk of Peace’ is onderdeel van de Vredesweek 2020, waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd door het Iloz (Interlevensbeschouwelijk overleg Zoetermeer).

Kunstwerk in tuin ‘’t Oude Huys’

Het kunstwerk zal bestaan uit een compilatie van voorwerpen van compassie, bevestigd aan meegebrachte stokken. De kunstenaars die het project begeleiden (Verolique Jacobse, Ellen Vermeulen en Sylvia Essenberg), verwijzen zo naar de eeuwenoude pelgrimstochten. De stokken met de voorwerpen zullen in de tuin worden geplaatst van ’t Oude Huys in de Dorpsstraat (voormalige Stadsmuseum) en samen een tijdelijk kunstwerk vormen. Je levert de stokken en de voorwerpen in aan het begin van de wandeling. De kunstenaars gaan hiermee aan de slag. Tijdens de afsluiting zal het kunstwerk grotendeels voltooid zijn!

Walk of Peace

De ‘Walk of Peace’ start om 13.30 het Nicolaasplein en duurt ongeveer anderhalf uur. Je maakt een inspirerende wandeling door het centrum van de stad op anderhalve meter afstand. Met een lint kan afstand worden gehouden tot de andere lopers. We maken van de nood een deugd: een lang lint van lopers die verbondenheid tonen! Tijdens de wandeling zal ook Biodanza Zoetermeer aansluiten. Biodanza is een bijzondere, vrije manier van dansen.

Wat mag je meenemen?

Wil je ook een bijdrage leveren aan het kunstwerk? Neem dan een lint van ongeveer 1,5 meter en een stevige stok (tak, steel, bamboe etc.) mee van tussen de 1.20m en 1.40m. Daarnaast is natuurlijk het voorwerp van compassie belangrijk! Een persoonlijk voorwerp (niet te zwaar) dat gaat over vrede, liefde, verbinding, samenzijn of compassie: iets dat voor jou een symbolische waarde heeft.

Je mag ook een stok en voorwerp meenemen voor iemand die vanwege Corona niet mee kan lopen.

Heb je geen stok of lint? Geen probleem. Wij hebben er een paar op ‘voorraad’.

Praktisch

Datum: zaterdag 19 september

Starttijd: 13.30

Verzamelpunt: Nicolaasplein (naast Parochiecentrum de Kapelaan)

Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig

Meer weten over de Vredesweek en het ILOZ? Kijk dan op www.iloz.org

Website TERRA: www.terra-artprojects.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden