Foto: Stefan Segers

Klaverbladloop uitgesteld

Zoetermeer - Tot hun grote spijt heeft de organisatie van Klaverbladloop moeten besluiten de Klaverbladloop van 2020 uit te stellen.

In de afgelopen 44 jaar heeft de Klaverbladloop (voorheen Dotterbloemloop) een reputatie opgebouwd de gezelligste loop van de regio te zijn. En ook een van de best georganiseerde. Doordat vele tientallen vrijwilligers al jaren meedraaien weten zij precies wat er moet gebeuren en loopt de organisatie als een geoliede machine. Dat vinden de lopers fijn. Elk jaar weer tilden we de Klaverbladloop naar een hoger niveau. Elektronische tijdregistratie, tassenbewaarpunt, extra dixies. En elk jaar werd het ook weer drukker en gezelliger. Door de deelname van steeds meer lopers (bijna 1300 vorig jaar), maar ook door onze huis-dj Anne en sinds vorig jaar een heus orkest bij het Heemkanaal. De hoofdsponsor Klaverblad deelde stroopwafels uit en de erwtensoep van Ecoplaza vindt elk jaar gretig aftrek.

Kortom, van vrijwilligers tot lopers, van sponsoren tot de burgemeester en wethouder, iedereen kwam graag naar de Klaverbladloop. Ilion heeft een reputatie opgebouwd en hoog te houden.

Corona maatregelen

En juist daar wrong de schoen. Door de Corona maatregelen waren de mogelijkheden om een Klaverbladloop te organiseren dit jaar beperkt. De atletiekunie heeft een protocol opgesteld en daar staan een aantal voorwaarden in die het er niet gezelliger op maken. Allereerst natuurlijk iedereen 1,5 afstand houden. Geen publiek. Niet douchen en na afloop direct naar huis, dus geen medaille-uitreiking na afloop en geen prijsuitreiking. Met de recent aangescherpte regels voor de horeca, kunnen er maximaal 30 mensen in de kantine, en die moeten dan ook nog zitten. Er zijn verschillende alternatieve scenario’s besproken, maar telkens weer kwamen we tot dezelfde conclusie: het wordt geen Klaverbladloop zoals we dat willen. Het afbreukrisico is te groot.

Uitstel tot 2021

Dus, geen Klaverbladloop dit jaar. We gaan ervan uit dat de Klaverbladloop volgend jaar wel doorgaat. We hebben onszelf al beloofd daar dan iets heel speciaals van te maken. Noteer de datum maar alvast in de agenda: 14 november 2021.

Bijschrift bij foto : pacers maken zich gereed voor de Klaverbladloop (foto archief Ilion)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden