Lopers van loopgroep Loop Lekker
Lopers van loopgroep Loop Lekker (Foto: Debby)

Loop Lekker loopt lekker door

Lang hebben de leden van Loop Lekker niet gezamenlijk kunnen trainen, uiteindelijk hebben ze elkaar gemotiveerd om te blijven hardlopen door via apps tegen elkaar te strijden. Sommige leden hebben -vanaf vlak na het annuleren van alle lessen tot er weer gezamenlijk getraind mocht worden -(bijna) iedere dag hardgelopen.

Sinds een tijd mag er gelukkig weer samen getraind worden, uiteraard met in acht houding van de geldende regels. Helaas zijn er weinig tot geen wedstrijden waar leden zich op kunnen voorbereiden. Hierdoor missen sommige lopers toch wel de spreekwoordelijke stok achter de deur. Daarom heeft de trainer Mattijn iets bedacht voor zijn leden; afgelopen zondag 6 september was er geen gewone training om 9.30 uur bij het Noord AA, maar een Chase Race van 5 km. Dit houd in dat iedereen zijn snelste tijd over 5 km aangeeft bij inschrijving. Naar aanleiding van deze tijden hebben de trainers een startvolgorde vastgesteld, de minst snelle lopers starten als eerst en de snelste loper als laatste. Iedereen loopt hetzelfde parcours en zo motiveert iedereen elkaar op het parcours.

De lopers die zichzelf het best verbeterd hebben zijn Cathelijne Tiel bij de dames en Xander Tiel bij de heren. Zij mogen zich officieel clubkampioen noemen van 2020.

De Loop Lekker leden vonden dit een groot succes en daarom wordt er al gezocht naar een nieuwe datum en zal er ook gekeken worden of er een 10km gelopen kan worden.

20 september begint er weer een 8-weekse starterscursus. Normaal worden deze starterscursussen afgesloten, voor die dat willen, met een regionale loop. Helaas is dat nu niet mogelijk, maar hopen de enthousiaste trainers om de nieuwe/herintredende lopers voldoende te motiveren om door te gaan en deel te nemen aan de volgende Chase Race.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden