<p>Teckels in alle soorten en maten veroveren zaterdag 19 september de Zoetermeerse Dorpsstraat. Foto: Robbert Roos

Teckels in alle soorten en maten veroveren zaterdag 19 september de Zoetermeerse Dorpsstraat. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Teckels veroveren de Dorpsstraat

Liefhebbers van teckels opgelet! Op zaterdag 19 september zal weer de jaarlijkse Nederlandse Dag van de Teckel gehouden worden in en rond de Zoetermeerse Dorpsstraat. Net als vorig jaar worden er veel belangstellenden verwacht. Daarom is het evenement ruimer opgezet dan ooit.

Zoetermeer - Eigenlijk zou de Teckeldag die elk jaar georganiseerd wordt door Dierenspeciaalzaak 't Dierenparadijs, traditioneel plaatsgevonden hebben in mei. Die datum moest echter door de maatregelen rondom corona gewijzigd worden. "De ondernemersvereniging Dorpsstraat heeft er voor gekozen om dit jaar helemaal geen evenementen te organiseren. Dat vond ik erg jammer", legt eigenaresse Patricia Tjepkema uit. Omdat de Nederlandse Dag van de Teckel een eigen evenement is, besloot zij het te verplaatsen naar september. "We hebben in overleg met de gemeente Zoetermeer de dag op enkele punten aangepast zodat we ons aan de richtlijnen van de RIVM kunnen houden." Er is dan ook gewoon vergunning verleend voor de dag.

Programma

Net als voorgaande jaren is er weer van alles te beleven. Om een goede doorstroom te garanderen i.v.m. het afstand houden wordt het hele gebied in en rond de Dorpsstraat voor het evenement gebruikt. Zo is er een teckelspeelplaats en kunt u uw teckel mooi laten fotograferen. Verder is er een grote teckelbraderie met ruim 40 kramen vol producten voor teckels en hun baasjes. Ook kunnen de nageltjes van uw teckel geknipt worden en kunt u de hond extra voordelig laten vaccineren. Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse groepsfoto met alle teckels en hun baasjes. "Die hebben we voor dit jaar helaas moeten schrappen", geeft Tjepkema eerlijk toe. "Maar we hebben een leuk alternatief bedacht. Dit jaar is er een fotowedstrijd en kun je samen met je teckel een leuke foto maken in- of bij de Beneful-bakfiets." Ook aan de inwendige mens/hond is gedacht. "Voor de teckels zijn er diverse snacks verkrijgbaar en is er een speciale proeverij, aangeboden door Beneful. Bij Zulliani's en Maison Kelder is er weer overheerlijk teckelijs verkrijgbaar", legt Tjepkema uit. "De baasjes kunnen natuurlijk terecht bij een van de gezellige horecagelegenheden in de straat."

Aanmelden

Wilt u met uw teckel meedoen aan deze gezellige dag dan verzoeken wij u om u aan te melden. Dit kan nog tot 13 september door een mailtje te sturen naar tdierenparadijs@gmail.com o.v.v. uw naam en adres en de naam van uw teckel(s). De inschrijfkosten voor deelname bedragen € 2.50. Dit bedrag is inclusief een goed gevulde goodybag.

Mochten de RIVM richtlijnen aangescherpt worden dan kan het voorkomen dat er bepaalde onderdelen van het programma geschrapt moeten worden, of dat de dag in zijn geheel geannuleerd wordt. Kijk voor de meest actuele informatie over deze dag op de Facebookpagina: Nederlandse Dag van de Teckel

Robbert Roos

'We hebben een leuk alternatief bedacht'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden