Foto:

Getraind voor noodsituaties

zoetermeer - Elke seconde telt bij een ongeval. Dit geldt ook voor kanovaarders, maar voordat een kanovaarder veilig aan wal komt bij een ongeval zijn er al dertig minuten voorbij. Kanovaarders varen juist op die plekken die moeilijk te bereiken zijn voor ambulances en reddingsdiensten en dit betekent dat kanovaarders zichzelf moeten redden op het water.

Ongelukken op het water zijn op zichzelf al gevaarlijk. De risico’s nemen exponentieel toe bij onverwachts weeromslag, toenemende wind, afname van lucht temperatuur en bij koud water. Om een kanovaarder met een medisch probleem op een veilige plaats aan wal te krijgen duurt lang en in deze tijd is men volledig in handen van de ervaring van de medevaarders.

Sportakkoord Zoetermeer

Met dank aan het sportakkoord van de gemeente Zoetermeer is de veiligheidstraining mogelijk gemaakt. Op de eerste plaats voor de kanovaarders zelf maar ook om andere watersporters hulp te bieden en dit laatste gebeurt met enige regelmaat.

Getraind

Twintig kanovaarders van de Zoetermeerse Kanovereniging zijn afgelopen week professioneel getraind om alle noodsituaties op het water het hoofd te bieden. De beginnende kanovaarders werden getraind op het Noord Aa en de gevorderde kanovaarders werden getraind op de Noordzee.

kanovaren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden