Foto:

Vakantiemaatjes doorslaand succes

ZOETEMEER - De zomervakantie zit er weer op en Jong Perspectief kan terugkijken op een geslaagd nieuw project, Vakantiemaatjes. Inspelend op de coronacrisis en de vakantieactiviteiten die voor veel gezinnen niet doorging, heeft Jong Perspectief het initiatief genomen om Vakantiemaatjes als extra project aan te bieden. En het is succesvol gebleken, zodanig dat er al voorzichtig gedacht wordt aan voortzetting.

Na de aankondiging eind mei stroomden de aanmeldingen van jongeren binnen via scholen, maatschappelijk werk en andere verwijzers en gelukkig kwamen er ook de nodige aanmeldingen van vrijwilligers, jong en oud. In totaal waren er 40 vakantiekoppels actief.

Leuke activiteiten hebben ze met elkaar ondernomen. Activiteiten dichtbij huis, als een bezoekje aan het Balijbos, een thuisbioscoop met popcorn, picknicken, naar de speeltuin, creatieve activiteiten thuis, de auto wassen en activiteiten iets verder weg als midgetgolf of JumpXL.
Dankzij een bijdrage van Kinderhulp konden de vakantiemaatjes ook een uitstapje maken naar dierentuin, Duinrell of Madurodam.
Vrijdag 28 augustus jl. hebben we het project afgesloten met een gezamenlijke spel en bingomiddag.
De koppels kwamen binnenlopen alsof ze elkaar al maanden kenden en kijken enthousiast terug op hun contact.
Eloy van 14 zei: ‘Ik heb meer geleerd over de natuur, mensen bedanken en mensen laten weten dat je te laat komt.’ Maurits, zijn vakantiemaatje van 56 voegt er aan toe: ‘Het contact en de activiteiten de we ondernomen hebben, heeft zijn horizon verbreed.’
De moeder van Stefan (8) zei tegen zijn vakantiemaatje Miranda (36) dat hij meer zelfvertrouwen had gekregen. ‘Hij zocht in de vakantie echt meer kinderen op, en dat kwam echt door het contact met de kinderen van Miranda.’
Tot slot, een waarschuwing van maatschappelijk werkster Karin: ‘Als dit project volgend jaar weer is, weet dat ik dan nog meer kinderen aanmeld!’

Nieuwsgierig geworden naar de projecten van Jong Perspectief of wil jij ook maatje worden?
Neem contact op via: info@jongperspectief.nl of bel met 079-7502233.


 Vakantiemaatje is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Fonds 1818, Rotary Pijnacker-Nootdorp en Lionsclub Zoetermeer.

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden