Foto:

Online Alzheimer Café groot succes

ZOETERMEER – Het Alzheimer Café Zoetermeer was op 1 september voor het eerst weer geopend, nu vanwege de coronamaatregelen in digitale vorm. Bezoekers konden vanuit hun huis het Café via een live-verbinding rechtstreeks bijwonen. Deze avond was een groot succes. Maar liefst 129 mensen hebben live meekeken en er waren 96 luisteraars. De organisatie is zeer tevreden. De avond leverde zeker nog wat leerpunten op, maar de ervaringen van de bezoekers waren bijzonder positief Tijdens dit online Café werd teruggeblikt op de afgelopen coronamaanden en de gevolgen daarvan in het dagelijkse leven van mensen met dementie. Het digitale café kan teruggekeken worden via www.Alzheimer.cafe.

Het Alzheimer Café vindt maandelijks plaats op de eerste dinsdag van de maand. De volgende bijeenkomst op 6 oktober wordt ook online georganiseerd. Die avond wordt gesproken over de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie. Geheugenproblemen hoort bij het ouder worden, daarbij is zeker niet altijd sprake van dementie. Met deskundigen worden de verschillen belicht.

Wie belangstelling heeft om het Alzheimer Café digitaal bij te wonen kan dat per mail laten weten via middelhoek@alzheimervrijwilligers.nl. U krijgt dan een mail terug met een eenvoudige instructie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden