Kalinka Grijpink is blij dat Cameo weer films laat zien. Foto: Fred Roland
Kalinka Grijpink is blij dat Cameo weer films laat zien. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Cameo vertoont films in de wijken in de open lucht

Filmhuis Cameo doet mee aan het UITfestival. Niet met films in hun vaste zaal in het Stadstheater maar speciaal voor dit coronaproof filmfestival gaat Cameo de wijken in.

Zoetermeer - Kalinka Grijpink van Cameo is erg enthousiast met het coronaproof programma dat er nu staat. Op twee zaterdagen kunnen zowel kinderen als volwassenen kijken naar speciaal geselecteerde films. "Het leuke is dat het publiek zelf heeft mogen stemmen voor de films", vertelt Grijpink. "Voor kinderen hadden we de keus tussen Sebastiaan, Kleine Prins en Celine & Ernest. Voor volwassene was de keuze tussen Green Book, Old man and the gun en Judy. Kleine Prins en Green Book kregen de meeste stemmen en het leuke is dat het bij beide was met een overwicht van 60/40%."
De films worden in Meerzicht en Oosterheem buiten vertoond. "We zullen dus echt een beroep doen op de weergoden", zegt Kalinka Grijpink met een knipoog. "Met het oog op corona vonden we het fijn om het in de buitenlucht te doen. Maar ook daar geldt dat alles coronaproof gaat gebeuren. Dus iedereen zit op 1,5 meter afstand en krijgt gereinigde oortelefoontjes om het geluid te horen. En... er is maar plek voor 50 mensen. Natuurlijk kunnen mensen vanaf de zijkant meekijken maar dan hebben ze geen geluid natuurlijk." De films zijn gratis maar er snel bij zijn is dus wel een aanrader want vol = vol.
Dat het UITfestival dit jaar niet op een dag is maar verspreid over de maand, vindt Kalinka Grijpink jammer. "Maar het is wel heel mooi om te zien hoe alle culturele instellingen de krachten hebben gebundeld en met veel saamhorigheid is een mooi festival opgezet", zegt zij.

Films
Na een maandenlange stilte worden er sinds 1 september weer films bij Cameo vertoond. "We zijn verhuisd naar de woensdag omdat het Stadstheater op maandag en dinsdag dicht is", legt Kalinka Grijpink uit. "Dat is natuurlijk altijd lastig omdat er mensen zijn die op dinsdag wel kunnen maar op woensdag niet maar dat hou je altijd. We hebben in weer twee voorstellingen, eentje in de middag en eentje in de avond. Het loopt goed. Maar ook hier hebben we door corona maar plek voor 45 mensen dus dat is wel een halvering. Maar we zijn blij dat we weer wat kunnen doen."

"Blij dat we weer films kunnen vertonen"

Hélène Ouwerkerk

UITfestival

De films bij het UITfestival zijn op 5 september in Meerzicht en op 12 september in Oosterheem. De films zijn gratis maar er moet wel worden gereserveerd. Dit kan op de site van Filmhuis Cameo www.filmhuiscameo.nl en op www.uitfestivalzoetermeer.nl.

Hier staat ook alle informatie over de reguliere voorstellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden