<p>Janny en Jan: &ldquo;Vrijwilligersorganisaties kunnen ieders hulp goed gebruiken. Er is vast ook plek voor jou!&rdquo; Foto: RM</p>

Janny en Jan: “Vrijwilligersorganisaties kunnen ieders hulp goed gebruiken. Er is vast ook plek voor jou!” Foto: RM

(Foto: )

Infobalie Gilde Zoetermeer weer open

Vragen over vrijwilligerswerk bij Gilde Zoetermeer? Vanaf half september kan iedereen weer met en zonder afspraak terecht bij de informatiebalie van het Gilde in het Forum Zoetermeer. Ook starten veel andere activiteiten weer op. Janny Vinke van Gilde Zoetermeer: “We kijken wat er mogelijk is binnen de richtlijnen van het RIVM. Er kan vaak meer dan je denkt.”

Zoetermeer - Gilde Zoetermeer behartigt als overkoepelende organisatie de belangen van de Zoetermeerse Gilden. “Denk bijvoorbeeld aan Gilde SamenSpraak waar vrijwilligers met anderstaligen communiceren en hen wegwijs maken in de Nederlandse samenleving”, vertelt voorzitter Jan van de Graaf. “Of de klussendienst, waar mensen met een smalle beurs terecht kunnen voor kleine hand- en spandiensten in en om het huis. Dat zijn maar twee voorbeelden van wat wij doen. Bij elkaar zijn er meer dan tweehonderd vrijwilligers bij ons actief.”

“De afgelopen periode stonden veel van onze activiteiten op een lager pitje vanwege de coronacrisis’, vertelt Janny. “Maar veel activiteiten starten nu weer op. De taalvrijwilligers kunnen bijvoorbeeld weer afspreken in het Forum met 1,5 meter afstand. Het Praathuis in Meerzicht gaat weer open op 3 en 17 september en 1 oktober.”

Ook de stadsgidsen gaan van start. Zij organiseren dit jaar twee wandelingen die al helemaal zijn volgeboekt. Daarnaast biedt het Gilde SamenSterker via Zoom een cursus Wordpress, een programma waarmee je websites kunt maken. Janny: “Deze cursus staat open voor iedereen. Inschrijven kan via samensterker@gildezoetermeer.nl.”

Gilde Zoetermeer werkt met een aantal Zoetermeerse vrijwilligersorganisaties samen in het gemeentelijke initiatief voor vrijwilligersondersteuning. “Op zoetermeervoorelkaar.nl komen vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij elkaar”, legt Jan uit. “Via deze website kunnen vrijwilligers en organisaties elkaar makkelijker vinden voor vrijwilligerswerk. Wie dat liever niet via de website doet, kan terecht op vier fysieke ontmoetingsplekken. Bij Palet Welzijn op dinsdagmiddag, bij stichting Present op woensdagmiddag, bij Piëzo op donderdagmiddag en mensen kunnen nu ook op vrijdagmiddag terecht bij onze infobalie in het Forum. Wij beantwoorden dan vragen over al het vrijwilligerswerk in Zoetermeer. Vooralsnog gaat dit wel volgens afspraak. Zie voor meer informatie zoetermeervoorelkaar.nl.”

Blijft leuk

Volgens Janny en Jan, zelf ook vrijwilliger, blijft het leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren in Zoetermeer. “Het geeft veel voldoening. Vrijwilligersorganisaties kunnen ieders hulp goed gebruiken. Er is vast ook plek voor jou! Kijk op gildezoetermeer.nl.”

Renate Mamber

"Het geeft veel voldoening"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden