<p>Ruth Smits moet door de coronacrisis noodgedwongen haar 2B-Home Event Centre sluiten. Foto Kees van Rongen</p>

Ruth Smits moet door de coronacrisis noodgedwongen haar 2B-Home Event Centre sluiten. Foto Kees van Rongen

(Foto:Kees van Rongen)

2B-Home Event Centre gaat dicht

Kees van Rongen

Voor 2B-Home Event Centre meldde zich in april al een koper. “Oh nee, was mijn eerste reactie,” zegt directeur/eigenaar Ruth Smits. “Maar een maand later begon ik er anders over te denken. De coronacrisis trof ons hard. In juli hakte ik de knoop door. Op 1 oktober stop ik sowieso. Koper of geen koper.”

Zoetermeer - “Inmiddels is de verkoop serieus. Maandag 7 september wordt de verkoop definitief en kan ik zeggen wie de nieuwe eigenaar is. Maar de horeca verdwijnt, het denksportcentrum sluit.” Ruth Smits (47) heeft daar emotioneel veel moeite mee. “Het was 23 jaar mijn leven. Intensief, zeven dagen in de week, nooit echt vrij. Maar ik deed het met veel plezier. Rationeel is het een noodzakelijke beslissing.” Na de hotelschool deed zij ervaring op in diverse hotels. In 1998 huurde zij het oorspronkelijke Bridgehome als vergaderruimte en enkele jaren later kocht zij het pand. Zij verbouwde het denksportcentrum tot een populair evenementencentrum met vijf prachtige zalen. “Dat was nodig voor een gezonde exploitatie. Overdag en in het weekend stonden immers de zalen leeg. Er kwam een fraai ingerichte trouwzaal. De andere zalen werden benut voor bedrijfsfeesten, bruiloften en muziekavonden. Acht bridgeclubs en andere verenigingen maakten als vaste huurders dankbaar gebruik van de goed geoutilleerde accommodatie. Daarnaast waren er volle vergaderzalen, cursussen en trainingen. Door de coronacrisis moesten sinds maart de bridgeclubs verstek laten gaan. Geboekte bruiloften werden een jaar uitgesteld of werden definitief afbesteld. Feesten en andere evenementen waren door de coronamaatregelen niet meer toegestaan. Inmiddels heeft Ruth Smits de verschillende vaste huurders gemeld, dat zij stopt en dat de nieuwe eigenaar een andere bestemming voor 2B-Home heeft. “De verenigingen toonden begrip voor mijn keuze. Door mijn contacten in de horeca heb ik verenigingen kunnen verwijzen naar andere locaties. Als manager van 2B-Home en zelf bridgespeelster weet ik wat een bridgeclub nodig heeft in een horecagelegenheid.”


Zonder coronacrisis had Ruth Smits nog jaren doorgegaan. “Ik vind het heerlijk om met mensen te werken, mensen goed te verzorgen. Hoewel ik nu een team van 18 medewerkers moest leiden, stond ik het liefst zelf achter de bar. Ook dat vind ik verschrikkelijk, dat de medewerkers iets anders moeten zoeken. Maar de situatie was echt onhoudbaar. Voorlopig wil ik dit noodgedwongen besluit laten bezinken. Stil zitten kan ik niet. Wellicht word ik docent op de hotelschool of komt er iets anders op mijn pad.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden