<p>Dennie en Monica van Herwijnen voor hun winkel aan de Dorpsstraat 66 in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos</p>

Dennie en Monica van Herwijnen voor hun winkel aan de Dorpsstraat 66 in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos

(Foto:Robbert Roos)

'Het is tijd voor een nieuw avontuur'

Van Herwijnen Zoetermeer staat te koop

De winkel van Van Herwijnen aan de Dorpsstraat 66 is al jaren een begrip in Zoetermeer. Het komend jaar bestaat de winkel zelfs 130 jaar. Toch heeft eigenaar Dennie van Herwijnen een opzienbarend besluit genomen; hij gaat stoppen met de winkel. Samen met zijn vrouw en twee dochters gooit van Herwijnen het roer rigoureus om en wil hij een camping gaan beginnen. Een droom die hij al een tijdje koestert. Nu de kinderen op een leeftijd zijn dat zo’n stap nog kan, willen Dennie en zijn vrouw eerst alle lopende zaken netjes afronden voor ze er echt voor kunnen gaan. Toe aan een nieuwe levensfase. Zoals Dennie van Herwijnen het zelf zegt; “Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

De opmerkelijke stap van Dennie van Herwijnen komt voor velen wellicht onverwachts; toch is er een lang proces aan vooraf gegaan. “De dumpzaak die ik van mijn ouders overgenomen heb is in de loop der jaren getransformeerd tot een wandelspeciaalzaak met regionale bekendheid.”, legt Van Herwijnen uit. “Een mooie periode waarin ik veel geleerd heb en veel ervaringen op heb mogen doen Ondernemen is soms ook ergens een punt achter zetten. Om met een hoofdletter aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Zoetermeer - De naam Van Herwijnen is bijna onlosmakelijk met de Dorpsstraat verbonden. Al in 1891 begon Pieter van Herwijnen een horloge- en klokkenmakerij op nummer 66. Pieter werkt vrij lang door, tot circa 1924, en wijzigt in de laatste jaren zijn assortiment zelfs nog. Naast de horloge- en klokkenmakerij begint hij een boekhandel in hetzelfde winkelpand. Nieuwe generaties volgden en ook het assortiment wijzigde. Van een slagerij met beroemde worsten, fournituren en textiel, tot een dumpzaak, outdoorwinkel en wandelspeciaalzaak. Dennie: “Als de muren konden spreken dan zouden ze de mooiste verhalen kunnen vertellen.” Wist u bijvoorbeeld dat er In het woonhuis boven de winkel meerdere ruimtes waren waar tijdens de Tweede Wereldoorlog wapens, vervalste persoonsbewijzen en andere verzetspraktijken verstopt werden voor de Duitse bezetters? Ook werd de illegale verzetskrant ‘De Marskramer’ gestencild en verborgen op Dorpsstraat 66. Dennie werkte al vanaf jonge leeftijd mee in het bedrijf van zijn ouders. “Een prachtige periode”, geeft Dennie enthousiast toe.”We organiseerden tentenshows in het Van Tuyllpark en deden de eerste vuurwerkdemonstratie in Zoetermeer met een lange traditie als gevolg.” in 2011 neemt hij het bedrijf definitief over en begint zich verder te specialiseren. Als ook zijn vrouw Monica bij hem komt werken lijkt het plaatje compleet. Toch ontstaat langzaam voor beiden het gevoel dat het tijd is voor iets nieuws. “Als gezin kamperen we graag”, vertelt Dennie. “We hebben dan ook al heel wat campings gezien en weten precies hoe we zelf bepaalde zaken anders zouden doen. Zo ontstond het idee om zelf een camping te beginnen.” Een nieuwe uitdaging waarin Dennie en Monica hun kennis en ervaring met kamperen en outdoor goed kunnen combineren met gastvrijheid en ondernemerschap. Alleen dit keer met het hele gezin. Gelukkig staan beide dochters Eva en Julia achter de toekomstplannen van hun ouders. Maar zover is het nog niet. “Ik wil eerst alle lopende zaken goed afronden”, legt Dennie uit. Daarom heeft hij de winkel dan ook ter overname aangeboden. “We hebben in de loop der jaren met de winkel een goed klantenbestand opgebouwd. Daarnaast hebben we een goed vindbare website en regionale bekendheid. Voor een enthousiaste ondernemer een mooie basis om verder uit te kunnen bouwen.” Alle klanten zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld van Dennies beslissing. Met het interview in deze krant is het nieuws nu ook bij anderen bekend. “We zijn altijd eerlijk en transparant geweest. Dat zijn we nu dus ook. Ik ben dankbaar voor al die jaren die ik in de Dorpsstraat heb mogen werken, maar ook voor de kansen die nu voor ons liggen.”

Robbert Roos

‘We zijn altijd eerlijk en transparant geweest’

Ter overname

Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen is hét adres voor de wandelaar. Medewerkers bieden service door interesse, zijn vakkundig en oplossingsgericht. Voor een enthousiaste ondernemer biedt de winkel voldoende kansen om het bedrijf verder uit te bouwen. Voor geïnteresseerden is uitgebreide informatie beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden