Ecoware is op zoek naar bruikbare kinderfietsen die nog best een ronde mee kunnen.
Ecoware is op zoek naar bruikbare kinderfietsen die nog best een ronde mee kunnen. (Foto: Robbert Roos)

Stichting Ecoware zoekt kinderfietsen

Robbert Roos

Doordat veel mensen veel tijd thuis hebben doorgebracht, zijn we massaal aan het opruimen geslagen. Regelmatig zie je grote hopen 'afval' bij de aanbiedingsplaatsen voor grofvuil en containers. Daar zitten regelmatig (kinder)fietsen tussen die nog prima een ronde mee kunnen. Naar die fietsen is stichting Ecoware op zoek. Daarom organiseren zij een speciale inleveractie voor kinderfietsen.

Zoetermeer - Bij stichting Ecoware worden fietsen, scootmobielen en computers klaar gemaakt voor een tweede ronde en kunnen mensen met een beperkt budget o.a. terecht voor een fiets. Waar het aanbod fietsen voor volwassenen normaal gesproken altijd redelijk doorloopt is er aan kinderfietsen juist vaak een tekort. Bas ter Burg: "De kinderen gaan binnenkort weer naar school. Dan is voor velen een goede fiets onmisbaar." Toch is het ook voor Ecoware niet altijd even simpel om aan die kinderfietsen te komen. "Een kinderfiets gaat vaak over van kind op kind en wordt, als de kinderen er eenmaal te groot voor zijn, het fietsje vaak weer doorgegeven aan een familielid of buurkind. "Om mensen bekend te maken met Ecoware en de voorraad kinderfietsen aan te vullen startte Ter Burg en zijn team de inleveractie. "We maken het de mensen dit keer erg gemakkelijk", legt Ter Burg uit. "We staan een aantal dagen achter elkaar bij verschillende winkelcentra in de stad waar de mensen gedurende twee uur hun kinderfiets(en) in kunnen leveren. Wij zorgen er vervolgens voor dat de fietsjes nagekeken en indien nodig, opgeknapt worden. Zo heeft u weer wat extra ruimte in de schuur en maakt u tegelijkertijd een ander kind weer blij. Dat is toch een win-win-situatie?" De actie loopt van 24 augustus tot en met 29 augustus. Gedurende die dagen zijn er twee inlevermomenten; in de ochtend van 09.00 tot 11.00 uur en in de middag van 13.00 tot 15.00 uur. Iedereen die een fiets inlevert maakt kans op een dinercheque. Er worden in totaal drie dinercheques voor twee personen verloot.

Datum en plaats

Op 24/8 staat Ecoware in de ochtend aan het Schipluidenpad in Oosterheem en in de middag bij de parkeerplaats aan de Lijnbaan in Noordhove. Op 25/8 in de ochtend bij winkelcentrum Seghwaert/Leidsewallen bij het parkeerterrein aan het Patrijzenveld en in de middag in Palenstein bij het Rakkersveld. Op 26/8 in de ochtend in Buytenwegh De Leijens bij de parkeerplaats aan de Satrezijde en in de middag bij de parkeerplaats aan de Leopoldhove. Op 27/8 in de ochtend in Meerzicht bij de parkeerplaats bij het winkelcentrum en in de middag in Driemanspolder bij het parkeerterrein van winkelcentrum de Vijverhoek. Op 28e in de ochtend in de wijk Dorp bij de parkeerplaats aan het Piet Heinplein en in de middag in Rokkeveen op de parkeerplaats bij het overdekte winkelcentrum. Mocht u niet zelf in de gelegenheid zijn om de fiets langs te brengen, dan kunt u Ecoware vragen om hem op te halen. www.ecoware.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden