Wouter Monden geeft je geen kans om achterover te leunen.
Wouter Monden geeft je geen kans om achterover te leunen.

Wouter Monden laat brein overuren draaien

Actueel 498 keer gelezen

Zoetermeer – Vertel je vrienden dat je naar cabaretier Wouter Monden bent geweest en ze kunnen je zomaar vreemd aankijken. Toch is Monden al sinds 2010 actief in de wereld van de comedy na het winnen van de juryprijs van de Culture Comedy Award. Z’n nieuwste show is Stormbrein.

Door André van der Wiel

Op de bühne een beetje rook, wat spotlicht en een hek met als opschrift Do Not Block Gate. Wouter Monden stapt zomaar vanuit de stad de ruimte in. Hij lijkt de kleedkamer te hebben overgeslagen. Dichtbij het publiek gaat hij een vlotte babbel aan met de zaal. Over de stad waar hij net lekker in een bekend restaurant heeft gegeten, z’n kapsel dat iets te kort is en zeker de vraag of iedereen oké is. Met ook rake kwinkslagen over de stad waar hij deze avond speelt.

Het brein van Wouter slaat het eerste deel van de voorstelling totaal op hol. Het vliegt alle kanten op en je moet je best doen het te volgen. Het irriteert zeker niet maar achterover leunen is er niet bij. Onder het motto dat de mens overleeft door humor krijgt hij al snel de zaal mee. Natuurlijk de man vooraan met z’n telefoon hoorbaar nog aan. Wegvluchten heeft geen zin. Wouter vraagt wie de jongste in de zaal is. Dat blijkt Goos van 14 op de derde rij. “Goos, help jij die man even met z’n mobiel, generatiedingetje denk ik”. Publiek staat op scherp. En Goos komt gevat regelmatig aan de beurt. In sneltreinvaart komen er roze olifanten, sportscholen met yoga jufs, zwembaden en de Televizierring voorbij. Met woordgrappen over de man en vrouw varianten van kickboxen en de nodige zelfspot gaat Wouter aan een stuk door. Twintigers met snorren kunnen maar beter wegblijven. Dat hij weet hoe het werkt blijkt uit wat hij allemaal deed in het wereldje.

Hij schreef voor Dit Was Het Nieuws, Is er een dokter in de zaal en The Roast of Johnny de Mol. Als publieksopwarmer voor de Zondag met Lubach bracht hij een zaal snel in de juiste stemming. Er komt een duidelijker lijn in het laatste deel van de voorstelling als Wouter het publiek trakteert op z’n belevenissen bij de hardlopen in Zwitserland met live trompetspel naast het hek. Als hij ten slotte na afloop vraagt om een donatie voor KiKa waar hij voor loopt, dan heeft Wouter met z’n snelle brein de harten van het publiek veroverd.

Wouter Monden is te zien in de Kleine Zaal van het Stadstheater. In plaats van de oorspronkelijke datum van 6 maart 2024 zal de voorstelling nu plaatsvinden op woensdag 29 mei 2024. Kaarten via www.stadstheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18