Leerlingen van de vier middelbare scholen vormen samen docenten en in samenwerking met DuurSamen Zoetermeer het Greenteam Zoetermeer. Foto: pr
Leerlingen van de vier middelbare scholen vormen samen docenten en in samenwerking met DuurSamen Zoetermeer het Greenteam Zoetermeer. Foto: pr

Greenteamers verduurzamen scholen en debatteren op het gemeentehuis

Actueel 556 keer gelezen

Zoetermeer - Middelbare scholieren van Alfrink College, Erasmus College, Oranje Nassau College en Picasso Lyceum hebben op dinsdag 6 februari gesproken over de voortgang van hun duurzaamheidsprojecten en het te houden scholierendebat op 12 maart. 

Leerlingen van de vier middelbare scholen vormen samen docenten en in samenwerking met DuurSamen Zoetermeer het Greenteam Zoetermeer en willen de afgesproken projecten tijdens hun conferentie in oktober 2023 nog dit jaar afronden. Het thema van het scholierendebat is duurzaamheid. 

Aansluitend op dat debat pitchen scholieren over lokale, duurzame organisaties. Voor de beste pitch is een bedrag van € 2.500 beschikbaar dat geschonken wordt aan de lokale, duurzame organisatie.

Scholieren van het Picasso Lyceum gaan na de Voorjaarsvakantie tijdens ingeroosterde uren aan de slag met twee projecten: een goed gebruik van prullenbakken en energiebesparing in het schoolgebouw.
Op het Oranje Nassau College is er ook een prullenbakkenproject. Binnenkort willen de leerlingen daarnaast twee bloembakken voor de school plaatsen en die vullen met bloemen die belangrijk zijn voor bijen en wordt er ook een tweedehands kledingmarkt gehouden.
Op initiatief van scholieren is op het Erasmus een onderzoek gestart naar ‘vergroening’ van het dak van het schoolgebouw. Daarvoor hebben ze contact gelegd met de gemeente. Energiebesparing en een kledingmarkt zijn op deze school ook als projecten opgepakt.
Scholieren van het Alfrink hebben de docenten bij elkaar geroepen en hen verzocht meer te letten op het energieverbruik in de leslokalen. Verder zetten zij zich in voor meer lokaal voedsel in de schoolkantine en goed gebruik van afvalbakken.

Tijdens de volgende conferentie in oktober, die in het Oranje Nassau College wordt gehouden, zullen de scholieren de resultaten van hun projecten presenteren en weer nieuwe plannen maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18